Gratis

Gemeente Waalwijk- Het Nieuwe SchoenenMuseum Dutch Design Week

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keizersgracht 19

19 Keizersgracht

5611 GC Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De gemeente Waalwijk heet u welkom bij het Nieuwe SchoenenMuseum op DDW 2019

Over dit evenement

Uitnodiging Dutch Design Week 18 oktober 2019

Geachte heer/mevrouw,

Op vrijdag 18 oktober van 18.30 – 21.00 uur organiseert de gemeente Waalwijk een netwerkevenement tijdens de opening van de Dutch Design Week in Eindhoven. Graag brengen we verschillende partners van het Nieuwe SchoenenMuseum samen: leden van de gemeenteraad, lokale en regionale bedrijven, kennisinstellingen en bestuurders.

Voor de eerste keer is het SchoenenMuseum Waalwijk met een eigen locatie aanwezig op de Dutch Design Week (DDW). De Dutch Design Week is hèt designevenement van Noord-Europa waar werk en concepten gepresenteerd wordt van ruim 2600 ontwerpers. De nadruk bij de DDW ligt op experiment, vernieuwing en cross-overs. De DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

De gemeente Waalwijk, het SchoenenMuseum, de architecten, onderwijsinstellingen en stakeholders uit het bedrijfsleven werken samen om een geheel nieuw museumconcept vorm te geven: het ‘plus’ concept. De visie van de DDW sluit aan bij het ‘plus’ concept van het SchoenenMuseum dat tijdens deze avond gepresenteerd wordt. Het museum exposeert tijdens dit evenement met expo’s, workshops en lezingen gericht op innovatie en duurzaamheid waarbij de samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers centraal staat.

Modeontwerpster Agnes van Dijk verzorgt deze avond een wervelende modeshow. Met haar creatieve vermogen, fantasie en technische vaardigheden vertaalt Agnes ideeën, die ogenschijnlijk onmogelijk lijken, in unieke mode-creaties van ongebruikelijke materialen. Haar ontwerpen weerspiegelen haar belangstelling voor kunst, cultuur, entertainment, natuur en duurzaamheid. In het kader van duurzaamheid onderzoekt Agnes hoe vergankelijke materialen houdbaar kunnen worden gemaakt om bijzondere creaties op te leveren van bijvoorbeeld, mandarijnenschillen, eierschalen, vissenhuid en zonnepitten.

De creaties van Agnes van Dijk worden afgestyled met schoenen van meesterschoenmaker René van den Berg. Tijdens de netwerkborrel mengen de modellen van Agnes zich onder het publiek zodat u de creaties van dichtbij kunt bewonderen.

Programma

18.30 – 19.00 Inloop

19.00 – 19.10 Opening door Burgemeester Kleijngeld

19.10 – 19.20 Wethouder Van den Hoven – Het museum als bron van inspiratie en innovatie

19.20 – 19.30 Uitreiking cheque stimuleringsfonds Rabobank De Langstraat

19.30 – 20.00 Hapjes verzorgd door Ryan Bahadoer

20.00 – 20.20 Wethouder Odabasi – Show modeontwerpster Agnes van Dijk en schoenontwerper René van den Berg

20.20 – 21.00 Netwerkborrel

Het netwerkevenement vindt plaats bij Lab 1 (Keizersgracht 19, 5611 GC Eindhoven) in Cinema 1.

Parkeren

U kunt (betaald) parkeren bij P1 Parking Hooghuis (Keizersgracht 9a, 5611 GC Eindhoven), parkeerterrein Keizersgracht (Bergstraat 2a, 5611 JZ Eindhoven) of Q-park Heuvel (Ten Hagestraat 6a, 5611 EG Eindhoven).

Toegang

De DDW locatie van het Schoen- en Leermuseum in Lab 1 is voor het publiek geopend van 19 t/m 25 oktober van 11.00 – 23.00 uur. De toegang voor deze stand is gratis en u heeft dus geen DDW bandje nodig. Voor de entree van andere DDW locaties is dit bandje meestal wel vereist.

Graag vernemen wij voor 14 oktober of u aanwezig kunt zijn bij dit evenement.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester A.M.P. Kleijngeld

Wethouder J. van den Hoven

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Keizersgracht 19

19 Keizersgracht

5611 GC Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen