Generatie B onderwijs dialoogavond

Venster Acties

Generatie B onderwijs dialoogavond

Onderwijs kan niet om economische groei blijven draaien, maar wat is het alternatief? Wat zijn de nieuwe paradigma's?

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Podium Bloos Speelhuislaan 153 4815 CD Breda Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Over dit evenement

Het onderwijs is in transitie; onderwijs kan niet om economische groei blijven draaien, maar wat is het alternatief? Wat zijn de nieuwe paradigma’s? Wat heeft generatie B nodig om de maatschappij van morgen te kunnen begrijpen en vormgeven?

In onze samenleving hebben we vele systemen gecreëerd die ons hebben gediend en welvaart brachten. Tegelijkertijd zijn het juist deze systemen waarvan we nu voelen dat ze ons niet meer dienen. Steeds vaker is de menselijke maat uit beeld; of het nu in de zorg is, bij de belastingdienst of in het onderwijs.

Op de dag van de leraar, 5 oktober, organiseren het Urban Living Lab en Bredagora een dialoogavond. Tijdens deze Generatie B dialoog & inspiratieavond stellen we deze paradigmashifts centraal. We gaan met mensen uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven in dialoog naar aanleiding van sprekers die een nieuw beeld schetsen, een ander verhaal vertellen. Samen willen we vanuit onze droom de Bredase jeugd een alternatief bieden. Verwacht dus geen "achterover hangen", maar meedoen is het devies deze avond!

Programma

• Inloop 19:00 - 19:30 mogelijkheid tot netwerken en het bezoeken van de markt waar partners zich presenteren.

• Dialoogavond 19:30 - 21:30 Afwisselend programma waarin het publiek meedenkt over en meebouwt aan de paradigma's binnen het onderwijs. Met behulp van gastsprekers worden de hersenen optimaal aangezet: Astrid, Kees en Stephan vertellen hun verhaal over waarom het onderwijs aan zet is. Tussendoor komen persoonlijke, theatrale vertellingen langs, best én worst practices, korte scènes en confrontaties met onze eigen onderwijservaringen.

• Netwerkborrel en Markt en 21:30 - 22:30

Sprekers

• Astrid Ottenheym - Onderzoeker PhD Donders Institute for Brain / Bestuurder Passend Onderwijs --> Over de noodzaak van een multiperspectivische kijk binnen het onderwijs.

• Kees Klomp - Activist Researcher Economic System Change, Existential Economics, Reinventing Business Education --> Onderwerp: Onderwijs & Transities in de samenleving.

• Stephan Haukes- Onderwijspionier, oprichter Agora Groesbeek & Agora Nijmegen, schoolleider --> Onderwerp: Kansengelijkheid & pedagogisch klimaat.

Doelen

• Samen willen we een aanzet geven naar een droom voor de Bredase jeugd; "wat heeft generatie B nodig om de maatschappij van morgen te kunnen begrijpen en vormgeven?".

• Breda laten zien hoe we aan de paradigmashift in het onderwijs willen bijdragen met Bredagora

Waarom ga je hier naartoe?

• Inspiratie opdoen / inzicht verkrijgen.

• Ontmoet gelijkgestemden.

• Kom in beweging, Pak je kans om mee te doen, en mee te denken over de toekomst voor de Bredase jeugd (generatie B).

• Maak Breda mooier.

Afbeelding van Generatie B onderwijs dialoogavond
Afbeelding van Generatie B onderwijs dialoogavond
Afbeelding van Generatie B onderwijs dialoogavond
Gratis