Gratis

Gezinnen onder dak Challenge

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadskantoor Gemeente Utrecht

Stadsplateau 1

3521 AZ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


DE CHALLENGE:
Zijn er nieuwe manieren om woonruimte te creëren zodat we kunnen voorkomen dat Utrechters, vooral gezinnen, dakloos worden of blijven?

In Utrecht werken veel betrokken professionals en instanties samen met de gemeente om te zorgen dat iedere inwoner van Utrecht een dak boven zijn of haar hoofd heeft. Toch weten we dat er, ondanks deze inspanningen, uitzonderingssituaties blijven bestaan waarin mensen dakloos worden.

Daarom nodigen we bewoners, bedrijven, zorgprofessionals, creatieven en vastgoedexperts uit om samen te werken aan oplossingen op het gebied van woonruimte. Dit gaat in de vorm van een challenge, bedoeld om dakloosheid tegen te gaan.

Tijdens de challenge werken we in vier avonden aan nieuwe oplossingen om meer woonruimte te vinden en zo te zorgen dat bewoners van Utrecht, en zeker gezinnen , die dakloos dreigen te raken, altijd een thuis in de stad kunnen hebben.

De challenge is gestart op 21 maart en de laatste bijeenkomst is op 24 april. Gedurende deze tijd werken we aan de hand van design thinking aan nieuwe oplossingen voor goedkope woonruimte. De vier bijeenkomsten vinden plaats op:

DE BIJEENKOMSTEN:

21 maart: REEDS GEWEEST (Verkennen van de huidige situatie en wensen van betrokkenen)
4 april: REEDS GEWEEST (Onderzoeken van knelpunten en nieuwe mogelijkheden voor woonruimte)
17 april: REEDS GEWEEST Bedenken van vernieuwende concepten
24 april: Verbeteren van deze concepten zodat ze uitvoerbaar worden


Wil je graag helpen bij het oplossen van dit probleem en denk je hier een bijdrage aan te kunnen leveren? Meld je dan nu aan voor de 24e en ontwerp mee!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadskantoor Gemeente Utrecht

Stadsplateau 1

3521 AZ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen