Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Gezond en Vitaal met Ayurveda 25 april

Cornelis Peters

Woensdag 25 april 2018 van 09:00 tot 16:00 (CEST)

Gezond en Vitaal met Ayurveda 25 april

Ticketinformatie

Tickettype Resterend Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten BTW Aantal
Gezond en Vitaal met Ayurveda
Gezond en Vitaal met Ayurveda
99 Tickets 3u 36m € 98,38 € 4,93 € 21,70

Deel Gezond en Vitaal met Ayurveda 25 april

Evenementdetails


Interactieve bijeenkomst over ‘Gezond en Vitaal met Ayurveda’ op 25 april of 20 juni 2018

Vitaal in het leven staan. Voeding die goed bij je past, voldoende bewegen en een positieve instelling, dragen daar natuurlijk aan bij. Maar hoe pas je dit in je dagelijkse leven toe? Vanuit een theoretisch kader en een praktische invalshoek geeft deze lezing je een kijk in de wereld van de Ayurvedische levenskunst.

Het dagprogramma zie er zo uit.

Ontvangst en inschrijving 9:00 – 9:30 uur

Blok 1 9:30 – 10:45 uur

Ayurveda door de eeuwen heen

Cornelis neemt je in dit blok mee door de rijke geschiedenis van Ayurveda met als rode draad de ontwikkeling van de medische wetenschap van Oost en West en het kruispunt waar we vandaag staan. Gezondheid is dagelijks keuzes maken wat wel en wat niet goed voor je is. Met richtlijnen vanuit de Ayurveda wordt dit geen saaie bedoening maar een enerverend avontuur om het beste uit jezelf te halen.

  • Uitleg constitutie Vata, Pitta en Kapha
  • Valkuilen voor de afzonderlijke typen
  • Zes treden op weg naar gezondheid

Pauze 10.45 – 11.00 uur

Blok 2 11.00 – 13.00 uur

In je element met Ayurveda

Trinke neemt je tijdens dit blok mee in de dagelijkse praktijk van Ayurveda en haar ontdekkingsreis door voedselland. Hoe ervaart zij Ayurveda in de praktijk en wat heeft ze daarmee ontdekt om nog gezonder en vitaler te leven. Ze geeft tips en inspiratie om op eenzelfde ontdekkingsreis te gaan.

  • Iedereen is anders. Welke gerechten zijn op jouw lijf geschreven en hoe houden deze jou in je element?
  • Het geheim van een lekker Ayurvedisch gerecht: kruiden, kleur en kwaliteit
  • De kunst van het weglaten versus de kunst van het verrijken
  • Geen vlees, geen vis, maar wat dan wel?
  • Vegetarisch koken met zes smaken, kleuren, kruiden
  • De drie constituties aan één tafel
  • Ayurveda stap voor stap

Ayurvedische lunch 13.00 – 14.00

Blok 3 14:00 – 15:30

Een gezonde start van de dag

Het 30 minuten schema voor een gezonde start van de dag. Met praktische voorbeelden en tips om zelf mee aan de slag te gaan.

sluiting en evaluatie 15:30 – 16:00 De dag eindigt met een drankje en een evaluatie.

Voor wie?

Wil je weten hoe Ayurveda: • zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld? • bijdraagt aan een positieve levenstijl? • in je dagelijks leven een plek krijgt? Hebben bovengenoemde punten jouw interesse? Dan ben je van harte welkom op deze interactieve lezing vol theoretische informatie en praktische tips.

Plaats

Bij maximaal 10 deelnemers vindt de lezing plaats in het Europa Ayurveda Centrum, Witharenweg 6 in Witharen. Bij meer dan 10 deelnemers vindt de lezing plaats in Van der Valk hotel, Leuvenumseweg 7 in Harderwijk Op beide locaties is voldoende parkeergelegenheid.

Prijs, inclusief materialen, koffie, thee en lunch

€ 125,- per persoon. Deelnemers krijgen toegang tot het e-book ‘gezond en vitaal met ayurveda’ en e-book ‘In je element met Ayurvedische gerechten’.

Accreditatie

De lezing is geaccrediteerd door de beroepsvereniging: NWP en de ANVAG. Na afloop krijgt iedereen een certificaat van deelname mee naar huis.

De sprekers

Cornelis Peters Is directeur van het Europa Ayurveda Centrum in Witharen. Tijdens een sabbatical in Zuid-India, kwam hij in contact met Ayurveda. Dat maakte zo’n diepe indruk op hem dat hij besloot om voor Ayurveda-arts te studeren in Kerala. Hij is promotor van wetenschappelijk onderzoek naar medicinale planten en zet zich volop in om het leven van mensen met leefstijlziekten te verbeteren.

Trinke van Dam Met een roze kijk op de wereld is Trinke op ontdekkingstocht naar een positieve, praktische en pure manier van leven. De Ayurvedische levenskunst is hierbij een van haar grootste inspiratiebronnen. Zij heeft zich de afgelopen jaren verdiept in voeding en is Ayurvedisch voedingscoach. Graag deelt zij haar ervaringen om te inspireren

Heb je vragen over Gezond en Vitaal met Ayurveda 25 april? Neem contact op met Cornelis Peters

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Europa Ayurveda Centrum
9 Witharenweg
7738 PE Witharen
Nederland

Woensdag 25 april 2018 van 09:00 tot 16:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Cornelis Peters

 

Cornelis is directeur van het Europa Ayurveda Centrum in Witharen. Tijdens een sabbatical in Zuid-India, kwam hij in contact met Ayurveda. Dat maakte zo’n diepe indruk op hem dat hij besloot om voor Ayurveda-arts te studeren in Kerala. Hij is promotor van wetenschappelijk onderzoek naar medicinale planten en zet zich volop in om het leven van mensen met leefstijlziekten te verbeteren.

  Contact opnemen met de organisator
Gezond en Vitaal met Ayurveda 25 april
Evenementen in Witharen Cursus Gezondheid

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.