Gezonde verdichting: Don Murphy en Jeroen de Willigen

Venster Acties

Gezonde verdichting: Don Murphy en Jeroen de Willigen

Maandag 16 januari 2023 ontvangen we Don Murphy en Jeroen de Willigen in de derde bijeenkomst in de serie Gezonde Verdichting....

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Natlab 500 Kastanjelaan 5616 LZ Eindhoven Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

De serie verkent de impact van verdichting op een stad als Eindhoven. Een stad die economisch stevig aan de weg timmert en stevig inzet op groei. Dat is niet alleen zichtbaar in de stad zelf. Bouwkranen tekenen al jaren het stadssilhouet van de binnenstad en Strijp-S.

Gastprogrammamaker Violette Schönberger gaat met de gasten in gesprek over de betekenis en impact van deze groei op een stad als Eindhoven. Een stad waar de overheid en ontwikkelende partijen samen vorm aan geven. Hoe houdt de overheid regie op het publiek belang? Wat betekent dat voor de positie van de supervisor? Is het publieke belang door het stadsbestuur goed geborgd?

Don Murphy (VMX Architects) is in september aangesteld als supervisor van het centrum van Eindhoven. Jeroen de Willigen (De Zwarte Hond) was jarenlang stadsarchitect van Groningen en is verantwoordelijk voor de Lighthouse, een project dat nu op Strijp-S wordt gerealiseerd.

Visualisatie: bebouwingscontouren vernieuwing stadhuisplein