Gratis

Gratis Fujifilm GFX Event - Ochtendsessie

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Studio34x

33A De Steiger

1351 AB Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Presentaties en uitleg van professionele fotografen over Fujifilm GFX camera's. Én ervaar zelf hands-on deze GFX toestellen!

Over dit evenement

Fujifilm GFX middenformaat camera's staan bekend om hun grote sensor, vele megapixels en een groot dynamisch bereik. Maar hoe haal je nu het maximale uit deze camera's? Fujifilm én de professionele portretfotografen Martin Hogeboom en Ferry Knijn, die met GFX-toestellen werken, leggen alles aan je uit tijdens het Fujifilm GFX Event in Studio34x in Almere. Elke deelnemer krijgt in de studio de gelegenheid om zelf met deze camera's te werken, onder toeziend oog van Martin en Ferry. Maak kennis, stel vragen en probeer het GFX-materiaal zelf uit!

Programma

  • 10:00 uur - Ontvangst
  • 10:30 uur - Presentatie Ferry Knijn
  • 10:45 uur - Presentatie Fujifilm
  • 11:15 uur - Presentatie Martin Hogeboom
  • 11:30 uur - GFX Hands-on in de studio (verdeeld over 2 opstellingen)
  • 13:00 uur - Einde sessie

Kom langs!

Overtuig jezelf van de vele voordelen van de middenformaat camera's en objectieven van Fujifilm! Toegang is gratis!

Is de ochtendsessie van het Fujifilm GFX Event vol? Wellicht is er nog plek in de middagsessie!


		Afbeelding van Gratis Fujifilm GFX Event - Ochtendsessie

		Afbeelding van Gratis Fujifilm GFX Event - Ochtendsessie

		Afbeelding van Gratis Fujifilm GFX Event - Ochtendsessie

		Afbeelding van Gratis Fujifilm GFX Event - Ochtendsessie

FERRY KNIJN

Als kind was ik altijd aan het dagdromen en verhalen maken, maar ik ben slecht in tekenen en schrijven. Toen ik klaar was met school, had ik een paar banen en toen ik een band produceerde, kreeg ik de vraag, kun je wat foto's maken, dus kocht ik mijn eerste DSLR-camera en toen beet de bug me. Ik raakte gefascineerd door fotografie en het vertellen van verhalen met mensen en licht.

Fulltime portret- en reportagefotograaf

Zelf ben ik als muzikant begonnen met het fotograferen van andere muzikanten en werk ook met dansers. Nu werk ik fulltime als portret- en reportagefotograaf in Nederland. Naast fotograferen vind ik het ook leuk om mensen te leren hoe ze beter kunnen worden met fotografie. En de laatste jaren ben ik me ook meer met video gaan bezighouden.

Eerste camera was Fujifilm A330

Mijn eerste camera was een FujiFilm A330 point and shoot en daarna volgden meer FujiFilm Point en shoots. Maar toen ik een DSLR kocht, was het een ander merk. Maar nadat de X100 op de markt kwam, wilde ik hem, kocht hem en vond hem geweldig. Het werd mijn persoonlijke camera voor als ik mijn fullframe zware DSLR-kit niet wilde gebruiken.

Daarna volgden de X-Pro1, X-E1 en X-T1. En ik hield echt van die camera's voor mijn persoonlijke werk. Nu met de XT-2 en GFX camera heb ik al mijn DSLR-spullen verkocht, die heb ik niet meer nodig voor studiowerk, video, reportage, etc. Alles wat ik wil kan ik met het FujiFilm X-systeem. En mijn rug is er ook dol op! Ik kan zoveel doen met de helft van het gewicht! Ook de kleuren van de filmsimulaties en EVF maken fotografie weer geweldig! Ik hou niet van veel postproductie, alleen als het echt nodig is, en nu kan ik soms gewoon de jpeg's naar mijn klant sturen!

MARTIN HOOGEBOOM

Ik ben een fulltime portret- en reclamefotograaf uit Nederland, die van zijn werk houdt! Ik haal veel plezier uit het creatief zijn, reizen en zoveel verschillende mensen ontmoeten. Storytelling is de kern van mijn werk: het is een van de mooiste dingen om het verhaal van een merk of een persoon op een foto te kunnen vertellen. Om mijn foto's te laten opvallen, wil ik dat elke foto iets speciaals heeft, een "wauw!-factor", zoals ik het noem. Ik werk graag met geweldige verlichting: alles van omgevingslicht tot grote en kleine flitsers. Vorig jaar publiceerde ik mijn eerste eigen fotoboek: Everyday People. Het boek is het resultaat van een portretserie die ik in de loop van 2 jaar voor mijn blog heb gemaakt: één portret per dag. Veel van hen zijn opgenomen met Fujifilm.

Ik hield van het kleine formaat, het klassieke uiterlijk en de bediening

Een paar jaar geleden ben ik het Fujifilm X System gaan gebruiken naast mijn grote DSLR-systeem: eerst een X100 en later een X-Pro1 met 3 lenzen. Ik hield echt van het kleine formaat, het klassieke uiterlijk en de bediening van de camera's. Door foto's te maken met de LCD-schermen ben ik creatiever in het vinden van standpunten en het maken van composities. En wat ook belangrijk is: een kleinere camera helpt me om een betere verbinding te maken met de mensen voor mijn lens, er is geen grote zwarte barrière meer tussen ons. Toen de X-Pro2 uitkwam, begon ik de Fujifilms te gebruiken voor al mijn commerciële taken, ze hebben nu mijn DSLR's volledig vervangen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Studio34x

33A De Steiger

1351 AB Almere

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator CameraNU.nl

Organisator van Gratis Fujifilm GFX Event - Ochtendsessie

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen