Gratis

Meerdere data

Gratis online workshop 'Nu ben ik aan de beurt!'

Venster Acties en details

Gratis
Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

wegens Corona nu Online via Zoom

Eikstraat, 12

3581 XL Utrecht

Netherlands

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Betrap jij jezelf regelmatig in een spagaat tussen iets wat jij (niet) wilt en wat de ander (niet) wil? Of dat je iets doet en niet weet of je dat wel wilt doen?

Dan zit je hier goed!

Je denkt dat het allemaal best goed voor elkaar hebt. Met een goede studie en een ruim inkomen kan je in principe kopen wat je wilt, lekker op vakantie, fijn wonen, gezellig erop uit met vrienden en leuke hobby’s hebben. Die hobby's doe je het liefst in de structuur van een cursus, want als het op jezelf aankomt is het nog maar de vraag of je doet.

Een cocoonstand kan jou zo soms zo verleiden dat je eigenlijk een beetje van jezelf baalt. Je had die tijd eigenlijk ook leuker of nuttiger kunnen besteden, vind je. Je doet ook best veel leuke dingen en hebt daarmee ook een druk bestaan, maar toch heb je het gevoel dat je er niet alles uit haalt wat erin zit.

En als je leuke plannen voor jezelf hebt en iemand vraagt jou om hulp dan is zijn jouw eigen plannen zo aan de kant geschoven. Je bent sowieso geneigd de plannen voor jezelf voor je uit te schuiven of uit te stellen. Maar voor een ander sta je meteen klaar.

Je helpt anderen dan ook graag. Zeker door mee te denken over hoe die ander beter voor zichzelf kan zorgen en hoe eventuele disharmonie in ere te herstellen. Maar eigenlijk vind je het voor jezelf stiekem best lastig om mee om te gaan.

Jij zegt liever ‘ja en oké, is goed’ in plaats van dat je je eigen grenzen, meningen en wensen aangeeft. Dan heb je in ieder geval geen ruzie en is de goede lieve vrede bewaart gebleven. Maar ondertussen neemt jouw innerlijke frustratie wel toe. Die moet je uiteraard kwijt. Meestal uit je dat niet bij de mensen waar het thuis hoort, maar bij de mensen die jij vertrouwt en die jou dierbaar zijn. Die dierbaren worden hier soms ook een beetje de dupe van.

In principe is alles mogelijk en toch heb je het gevoel dat je tekortschiet. Je twijfelt over je eigen kunnen, weten en/of doen. Over wat anderen van jou vinden. Over wat je nou eigenlijk echt wilt en of je wel doet wat je echt wilt.

Je werkt heel hard en neemt ook echt de verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren. Zelfs zo dat je je er moe van bent en het risico loopt er zelf bijna aan onderdoor gaat. Als het al niet zo ver is (geweest). Je denkt dat als jij het doet, je zeker weet dat het goed komt.

Je voelt je niet genoeg gezien en gewaardeerd in al dat harde werken en voor iedereen klaar staan.

Je denkt dat als je maar meer liefde geeft of meer je best doet het allemaal wel goed komt. Maar dat is echt niet zo!!

Je vindt het eigenlijk best lastig je grenzen te (h)erkennen, bewaken en aan te geven, zelfs zo dat je het risico loopt om een burn-out te krijgen.

STOP JEZELF ZO TE KORT TE DOEN!! Je staat voor iedereen en alles klaar behalve jezelf! Je legt de lat veel te hoog en cijfert jezelf echt te veel weg!

Nu ben jij aan de beurt! Met dat wat jij wilt en dat wat goed voor jou is!

Ik wil dat je jezelf vriendelijk onder handen gaat nemen. Niet zoals je zelf geneigd bent om te doen en door maar door te gaan alsof er niks aan de hand is tot je er mogelijk bij neervalt. ‘Niet aanstellen, niet zwak zijn!’ Dat zeg je toch tegen jezelf?! Houd daar aub mee op!

Je schaamt je veel te veel voor wat je niet goed hebt gedaan of had moeten kunnen of weten. Je voelt je veel te schuldig over dat je anderen tekortdoet. Het is echt niet goed om daar wakker van te liggen.

Ik weet het! Je kan niet tegen ruzie. Vermijd het liever. Je vindt harmonie ook echt belangrijk en vind ook dat mensen daar hun best voor moeten doen. Maar jij past je zo veel aan dat je eerder geneigd bent anderen te pleasen. Je mag er echt meer voor jezelf zijn en aangeven wat goed voor jou is.

Je denkt dat je best stevig in de wereld staat en controle hebt over hoe het loopt in je leven, maar ondertussen voel je je eigenlijk niet zo stevig en misschien zelfs wel eens wat eenzaam.

Ik wil echt dat jij je innerlijk wat steviger, milder en wijzer gaat voelen. Niet omdat jij je stoerder voordat dan dat je je eigenlijk voelt, maar zodat je jezelf echt leert kennen in wat je waard bent. Dat je van daaruit voor jezelf opkomt en weet wat je wilt.

Ik weet het: je bent bang (oh nee, dat zou jij nooit zeggen, want eigenlijk ben je daar te stoer voor. Bang zijn is voor watjes, toch?) dat anderen je gaan bestempelen als arrogant, asociaal of egoïstisch als jij echt zelfverzekerder gaat worden. Maar dat is echt niet zo! En als dat al zo is, dan zal jouw innerlijke stevigheid daar niet zo over piekeren als je nu doet.

Ik vrees dat je jezelf toch meer in de weg zit dan je eigenlijk durft toe te geven. En je jezelf toch wat stoerder voordoet dan je je eigenlijk voelt. Is het allemaal inderdaad niet zo erg, zoals jij jezelf voorhoudt? Of doe je jezelf toch tekort? Ik spreek uit ervaring dat dat echt niet zo hoeft. Het leven wordt alleen maar leuker in de mate dat je jezelf een beetje vriendelijker onder handen durft te gaan nemen.

Je bent niet voor niets op zoek naar meer balans. Je hebt niet voor niets meer innerlijke onrust dan je zou willen. Je vindt het niet voor niets spannend om je zichtbaarder te gaan maken in wat voor jou belangrijk is en baalt van je eigen manier van dichtklappen of jezelf inhouden.

Je bent niet voor niets zoekende in wat je eigenlijk echt wilt. Als je er in alle zogenaamde veiligheid op blijft wachten gaat er niet veel anders gebeuren dan je kent. En eigenlijk is dat niet wat jij voor jezelf wenst. Je wilt niet voor niets meer bij jezelf en je gevoel komen, zodat je meer op je gevoel af kan (durven) gaan.

Ik weet het: er is echte moed voor nodig om jezelf echt aan te gaan kijken en te ontdekken wie je bent, wat je wilt en vooral daarnaar te gaan leven. Dat hoeft ook echt niet allemaal in 1 keer. Maar eigenlijk verwacht je dat wel van jezelf met die hoge lat van je.

Hoe lang wil je het nog zo blijven doen? Ik hoor het je al zeggen: ‘zo erg is het bij mij niet hoor, ik heb best een leuk leven’. Je mag niet zwak zijn van jezelf hè? Terwijl je eigenlijk best wel gevoelig bent.

Je denkt dat je al heel veel hebt geleerd en veel weet. Je kent jezelf best goed en hebt ook de nodige mensenkennis. Je denkt dat jou waarschijnlijk niet meer zo veel vertelt hoeft te worden. Ik vraag me dat af, want anders zou je jezelf echt niet zo tekortdoen.

Ik ken deze gedachte maar al te goed en ik beloof je dat als je jezelf gunt jezelf echt te gaan ontdekken, dat er werelden voor je opengaan waar je echt verbaast over zal zijn.

Je verlangt naar meer liefde. Je denkt dat als je maar een lieve partner hebt (of een lievere/betere partner had dan je nu hebt) het wel goed komt. Hier maak je echt een denkfout. Liefde begint echt bij jezelf! Ik gun het je zo dat je dat echt mag leren en de liefde voor jezelf gaat voelen in alle cellen van je lichaam.

Kom alsjeblieft je echte zelf ontdekken, zodat je het ook kan gaan leven! Zonder jezelf zo onder druk te zetten. Zonder jezelf stiekem toch iets te onzeker te voelen.

Je bent het echt waard! Kan je deze zin binnen laten komen? Je bent het echt waard! Moeilijk hè?! Je mag het echt gaan leren geloven.

Kom naar de (nu wegens Corona ook) online workshop ‘Nu ben ik aan de beurt!

Je kan het uiteraard ook gewoon nog weer even voor je uitschuiven en honderden redenen bedenken waarom het nu niet het juiste moment is of waarom het niks voor jou is.

Gun jij jezelf een omgeving die meer gaat voor jouw zelfliefde dan jijzelf, dan zou ik er toch maar voor kiezen.

Je mag je ook meteen voor de 3-daagse training ‘Nu ben ik aan de beurt’ aanmelden ;-)

En oké ik zal voor jou nog iets zeggen over de workshop:

• Je leert de twee belangrijkste aspecten die je niet écht goed geleerd hebt in jou leven
• Je krijgt theorie en de belangrijkste oefening die jou inzicht geeft in hoe jij jezelf in de weg zit en hoe je jezelf daarin kan begeleiden.

Bij het Centrum voor Zelfvertrouwen willen we dat jij jezelf leert te begeleiden, zodat je vanuit bewustzijn tot innerlijke, rust, kracht en wijsheid komt.

Wil jij meer gedoe-loos jezelf kunnen zijn?

Schrijf je nu dan in voor deze online gratis workshop!


Veelgestelde vragen:

Wat als ik toch niet op kom dagen?

Het zou fijn zijn als je je aanmeld dat je ook écht komt! Ook online werk ik met maximaal 8 mensen, omdat ik graag in verbinding werk met mensen. Via Zoom wordt je uitgenodigd om ook je video aan te zetten. Zo is het toch een beetje alsof we live bij elkaar aanwezig zijn.

Dus kom je niet meldt je dan weer ag aub. Twijfel je? Cijfer je jezelf nu toch weg of stel je het uit? Doe het niet en gun het jezelf er gewoon te zijn in dit uur voor jezelf.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb of een nieuwsbrief wil ontvangen?

www.centrumvoorzelfvertrouwen.nl

Is het goed als de naam op mijn ticket of registratie niet overeenkomt met die van de bezoeker?

Nee. We willen graag jouw eerlijke naam en het liefst ook jouw telefoonnummer, zodat we in het geval van annulering je makkelijk kunnen bereiken. Kom je met meerderen, vraag deze dan even zichzelf te registeren.

Delen met vrienden

Locatie

wegens Corona nu Online via Zoom

Eikstraat, 12

3581 XL Utrecht

Netherlands

Organisator Centrum voor Zelfvertrouwen

Organisator van Gratis online workshop 'Nu ben ik aan de beurt!'

Briska Smit is de oprichter van het Centrum voor Zelfvertrouwen. Zij is een zeer ervaren en professionele trainer en coach die diepgaand bewustwordingswerk doet met mensen. Zij verzorgt deze workshop. Haar missie: ontspan de wereld, begin bij jezelf.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen