Gratis

Gratis Proefles Krav Maga in Capelle a/d IJssel

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gymzaal Berliozstraat

Berliozstraat 3

2901 GA Capelle aan den IJssel

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Krav Maga, Hebreeuws voor contactgevecht. Wel bekend als het meest efficiënte zelfverdediging systeem ter wereld. Registreer je nu voor een GRATIS proefles in Capelle aan den IJssel!

Krav Maga, wat in het Hebreeuws “contactgevecht”betekent, is een modern zelfverdedigingssysteem. Van origine is Krav Maga een realistisch vechtsysteem ontwikkeld voor het leger en de politie van Israël. Vanuit dit systeem is later de zelfverdedigingsvariant voor burgers ontwikkeld.
Krav Maga gaat uit van de filosofie dat techniekeneenvoudig moeten zijn en zoveel mogelijk gebaseerd op de natuurlijke reflexen van de mens, zodat het systeem relatief snel en makkelijk aan te leren is. Hierdoor is het systeem ook uitvoerbaar onder stress. Men hoeft dan ook niet lenig en sterk te zijn om zich met behulp van Krav Maga effectief te verdedigen.


Tijdens de lessen besteden we veel tijd aan reality based self defense. Bij Krav Maga Tromp wil dit zeggen dat we trainen onder gesimuleerde stress-situaties en omstandigheden zoals die op straat kunnen voorkomen. De aanval kan van achter komen, in het donker of van meerdere tegenstanders. Er zijn geen regels voor de aanvaller(s) en de verdediger, behalve de regels van de wet en proportionaliteit. De aanvallen kunnen worden uitgevoerd met messen, stokken, stenen of vuurwapens. Voor elke aanval biedt het zelfverdedigingssysteem Krav Maga een oplossing!


We leren ons te verdedigen tegen grondaanvallen, verwurgingen, takedowns,houdgrepen en verschillende trappen en stoten. We werken met het timeline-principe: welke verdedigingstechnieken en tegenaanvallen er precies worden gebruikt, en in welke volgorde, is afhankelijk van de afstand tot je belager en hoe agressief hij is. Hierbij behandelen we ook preventieve technieken die voorkomen dat we in de problemen raken. Dit kan dus betekenen dat we als eerste aanvallen.


Onze studenten leren met welke technieken ze pijnprikkels kunnen geven en met welke ze tijdelijk een aanvaller kunnen uitschakelen. Ook leren wij gebruik te maken van onze natuurlijke wapens: de knieën, ellebogen, armen, benen en zelfs ons hoofd. We leren stoten, trappen en werpen. Er wordt aandacht besteed aan het controleren en ontwapenen van aanvallers. Verder leren wij verschillende val- en roltechnieken, werken we aan coördinatie, kracht, flexibiliteit en conditie.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles!

Veelgestelde vragen

Ik heb geen ervaring of ben geen lid van KMT mag ik dan meedoen?

Dit is geen probleem, je kunt ten allertijden meedoen aan deze proefles ongeacht je ervaring of lid bent van een andere school.


Heb je een id nodig of is er een leeftijdsgrens?

Er kan door de organistatie gevraagd worden naar legitimatie. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar

Waar kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

u kunt voor vragen terecht via kravmagatromp@gmail.com

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Gymzaal Berliozstraat

Berliozstraat 3

2901 GA Capelle aan den IJssel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen