Gratis

Groen Café

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Groen Café voor tuinliefhebbers

Op zaterdag 1 april wordt het eerste Groen Café georganiseerd in de Bibliotheek Eindhoven van 14-16 uur. Dit is dé ontmoetingsplek voor fanatieke tuiniers, moestuinfreaks, permacultuur geïnteresseerden en iedereen die iets met ‘groen’ heeft of wil krijgen. Er is een uitgebreid programma georganiseerd in samenwerking met vele partners. Wees welkom, en neem je kinderen mee, er zijn ook leuke kinderactiviteiten.

Programma

Laat je informeren op de mini infomarkt, volg een lezing of laat je adviseren door een van de tuinexperts op het gebied van tuinieren, buurtmoestuinen en ook tuinontwerp.
Vrijwilligers van het Wasven zijn aanwezig met kruidenplantjes die gratis meegenomen kunnen worden door bezoekers aan het café. Kinderen kunnen zaadbommen maken met de mensen van Proeftuin 040. Dit zijn bolletjes van klei, compost met bloemzaadjes erin. Deze kun je op een plek gooien die wel wat vrolijkheid kan gebruiken.

Operatie Steenbreek is aanwezig en kan je informeren over hun projecten. Eindhoven Deelt zal je informeren hoe je (tuin)spullen met mensen uit je buurt kunt delen. Ook gaan we op 1 april starten met de ‘Zadenbieb’ voor eetbare planten door Transitie Stad Eindhoven. Heb je zelf nog zaden van vorig jaar liggen en wil je deze delen? Neem ze mee!

Verder zorgt het Bibliotheekcafé voor een theeproeverij.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen