Groepsbijeenkomst 2 leertraject Kruidenrijk Grasland

Groepsbijeenkomst 2 leertraject Kruidenrijk Grasland

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Spijkerweg 3

3 Spijkerweg

6917 BH Spijk

Netherlands

Kaart bekijken

Kruidenrijk Grasland werkt voor biodiversiteit, diergezondheid en productie. Goed omschakelen en inpassen in bedrijfsvoering is cruciaal!

Over dit evenement

Natuurinclusief boeren krijgt steeds meer aandacht bij melkveehouders. Kruidenrijk grasland staat de laatste jaren volop in de belangstelling als methode voor natuurinclusieve melkveehouderij. Goed ingepast in de bedrijfsvoering kan kruidenrijk grasland veel voordelen hebben voor biodiversiteit, bodemkwaliteit en aanpassing op klimaatverandering, maar ook voor voederkwaliteit en diergezondheid. In een praktische setting van elkaar en van experts te leren en deze lessen direct toepassen draagt bij aan succesvol inplementeren van of omschakelen naar kruidenrijk grasland.

Deze groepsbijeenkomst is onderdeel van een leertraject Kruidenrijk Grasland vanuit de SABE samen leren regeling van RVO en wordt mede mogelijk gemaakt door BoerenNatuur en het EU programma LIFE-IP All4Biodiversity. Tijdens deze middag gaan we inhoudelijk dieper in op de laatste ontwikkelingen rondom Kruidenrijk Grasland, wisselen we uit over de kennis die ieder van jullie in zijn/haar individuele trajecten heeft opgedaan en gaan we samen het veld in om onze kennis in de praktijk te ervaren! Ook de adviseurs waarmee jullie in de afgelopen tijd contact hebben gehad zullen aanwezig zijn.

Programma bijeenkomst

Tijd Onderdeel

09:30 – 10:00 Inloop, welkom met koffie & thee.

10:00 – 11:00 Inhoudelijke presentatie door Rob Geerts

11:00 – 11:15 Introductie Emiel Stam

11:15 – 13:00 Rondleiding over Emiel’s bedrijf

De weide in: welke kruiden vinden we, hoe kruiden in de weide krijgen/houden, bemesting, beheer, weiden, maaien, omgeving flora/fauna. Peter heeft bovendien veel kennis van de financiële implicaties van aanleg, beheer en productie van Kruidenrijk Grasland.

Uitwisseling van leerervaring en vragen.

13:00 – 13:45 Lunch

13:45 – 14:45 Uitstap naar biodivers kruidenrijk grasland perceel (locatie nader te bepalen)

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door SABE, BoerenNatuur en het EU programma LIFE-IP All4Biodiversity.

Digitaal aansluiten bij de presentatie van Rob Geerts en Peter Takens (vanaf 10:00) is ook mogelijk, via deze link: https://us02web.zoom.us/j/7952136196

Afbeelding van Groepsbijeenkomst 2 leertraject Kruidenrijk Grasland

Delen met vrienden