Gratis

Grondstofjutters opening Westland

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Eetcafé Zout

10 Het Louwtje

2691 KR 's-Gravenzande

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom donderdag 1 juli tussen 15.00-18.00 naar de Grondstofjutters 2021 opening in Westland!

Over dit evenement

Op 12 plekken langs de Westlandse kust kan je sinds 2019 een juttas lenen en gevuld met afval inleveren voor wat lekkers. Donderdag 1 juli wordt de Grondstofjutters aanpak gevierd op het strand.

Single Use Plastics

Dit jaar focussen we tijdens het jut-event op Single Use Plastics of te wel wegwerpplastics. Wegwerpplastics zijn lichtgewicht en waaien gemakkelijk weg. Toch wordt er op terrassen (vaak onbewust) nog veel gebruik van gemaakt. Deze producten als rietjes, honingstaafjes, melkcupjes, thee- en koekjesverpakkingen komen we vaak tegen in de natuur. Om dit tegen te gaan is in 2019 de beweging Plasticvrij Terras ontstaan, waarbij ondernemers de Single Use Plastics van hun terras weren. Deze beweging loopt voor én gaat verder dan de aankomende EU-wetgeving, de Single Use Plastic Directive (SUPD), welke op 3 juli 2021 ingaat. Met het ingaan van de SUPD worden verschillende wegwerpplastics, zoals rietjes, verboden. In de gemeente Westland zijn verschillende paviljoens bezig met een transitie naar een Plasticvrij Terras, zie ook https://plasticvrijterras.com/. Vandaar dat we hier tijdens dit event extra aandacht op vestigen.

𝐆𝐫𝐨𝐧𝐝𝐬𝐭𝐨𝐟𝐣𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐢𝐧 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝

De Grondstofjutters aanpak startte in 2015 in Katwijk. Sinds dit jaar kunnen strandgangers een tas lenen in Wijk aan Zee, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Westland en Hoek van Holland. Borden bij strandopgangen met de tekst “Aan de wandel? Neem een juttas mee!” attenderen bezoekers op de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan een schoon strand. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen. Bij inlevering is een volle juttas bij de paviljoens een kop koffie, ijsje of ander bedankje waard. Zo werken de paviljoens met wandelaars samen aan een plasticvrije zee door eigen stranden schoon te houden. In Wassenaar kun je een tas lenen bij Elements, Zomertijd, De Pit, Breez, Beachline, Bondi Beach Club, Dreams Beachhouse, Moments Beach, Bugaloe, The Coast Beach House, Okidoki Kinderopvang, Eetcafé Zout en de Jutterskeet.

De aanpak is een samenwerking tussen gemeente, strandpaviljoens en strandgangers. Initiatiefnemer Grondstofjutters nodigt iedereen uit om mee te jutten en actie te ondernemen tegen (plastic) zwerfafval.Kom jij ook lekker uitwaaien en tegelijkertijd het strand bevrijden van afval?

𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵Uiteraard wordt tijdens het evenement rekening gehouden met social distancing. Mensen met klachten die kunnen duiden op COVID-19 worden verzocht thuis te blijven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Eetcafé Zout

10 Het Louwtje

2691 KR 's-Gravenzande

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator We Are Nature - Grondstofjutters

Organisator van Grondstofjutters opening Westland

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen