Guest Programme 'Nieuwe Toekomst voor Oude Gebouwen'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

6th Floor

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

NIEUWE TOEKOMST VOOR OUDE GEBOUWEN
Laat je inspireren en denk mee!

Hoe ziet de toekomst van transformatie eruit? Een paar jaar geleden was transformatie helemaal hot en werden er duizenden studio’s en appartementen in oude kantoren gerealiseerd. Nu lopen de aantallen flink terug. Maar de verwachting is dat er richting 2023 weer veel gebouwen beschikbaar komen. Kantoorgebouwen moeten dan vanwege nieuwe wetgeving minimaal energielabel C hebben om als kantoor gebruikt te worden. Dit geeft een nieuwe impuls aan de transformatiemarkt.

Hoe kunnen we in de toekomst nog beter transformeren? Wat kunnen we leren van de afgelopen jaren? Het Woningbouwatelier ziet kansen door minder het product en meer de toekomstige bewoners centraal te stellen. Ons idee is om het aanbod van grote leegstaande gebouwen en de individuele vraag van woningzoekenden op een slimme manier bij elkaar brengen én bewoners de kans geven hun ideale woning te realiseren.

We dagen jou uit om kritisch mee te denken tijdens de avond ‘Nieuwe toekomst voor oude gebouwen’ in Het Nieuwe Instituut. We beginnen de avond met inspirerende pitches van vernieuwende koplopers in de transformatiemarkt. Daarna neemt Gerben van Dijk je mee in de ideeën van het Woningbouwatelier. Waar zitten volgens jou de kansen in de transformatiemarkt?

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

6th Floor

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen