Guillaume Bottazzi creëert een schilderij van 16 m x 7 m voor het Jourdanplein

Venster Acties

Guillaume Bottazzi creëert een schilderij van 16 m x 7 m voor het Jourdanplein

Door Artiscope Galerij

Waar en wanneer

Datum en tijd

vr. 9 dec. 2016 19:00 - wo. 9 dec. 2026 22:00 CET

Locatie

Jourdanplein Jourdanplein 1040 Brussel Belgium

Beschrijving

Guillaume Bottazzi creëert een schilderij van 16 m x 7 m voor het Jourdanplein

Guillaume Bottazzi gaat een kunstwerk vervaardigen van 16m hoog bij 7m breed op het Jourdanplein. Dit monumentale schilderij zal dan permanent zichtbaar zijn voor het grote publiek.

Hij doet dit geheel alleen op deze gigantische werf, zonder assistenten.

Hij geschilderd pas vanaf 15 oktober 2016 voor een periode van 1-2 maanden.

Dit monumentale schilderij draagt bij tot de aantrekkingskracht en de zichtbaarheid van het plein.

Het schilderij wordt uitgevoerd met penselen en olieverf, waarmee verschillende transparante lagen op elkaar worden aangebracht. Dit geeft de kleuren een mooie diepte.

Ter gelegenheid van dit openbare event worden recente kunstwerken van Guillaume Botazzi tentoongesteld in de Artiscope galerij. De tentoonstelling vindt plaats van maandag 3 oktober tot zaterdag 29 oktober 2016.

Ook is het mogelijk om de sociale netwerken van de kunstenaar te raadplegen om op de hoogte te komen van de verschillende etappen : https://www.facebook.com/bottazzi.guillaume

Officiële website: http://www.guillaume.bottazzi.org

De Ambassade van Frankrijk in België steunt dit project en de Europese Commissie

Over de organisator

Georganiseerd door
Artiscope Galerij

De Artiscope galerij werd in 1977 opgericht in Brussel, en werd spoedig een belangrijk artistiek trefpunt in België, gespecialiseerd in Amerikaanse en Europese hedendaagse kunstenaars.

 De Artiscope galerij heeft vele protagonisten van de Italiaanse kunstwereld geïntroduceerd, zoals Boetti, Paolini Penone en Pistoletto voor de Arte Povera en Chia, Clemente, Cucchi en Paladino voor de Transavanguardia.

Samen met openbare instellingen organiseert de galerij belangrijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst in België en in buitenlandse musea (Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Museum van Elsene en Horta Museum in Brussel, PMMP in Oostende, Museum voor Sierkunst te Gent, Museum Belvedere in Praag, Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch…).