Gratis

Haagse iconen: Fred Zuiderwijk in gesprek met Kees Jansma

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Verhalen over Den Haag gecombineerd met de mooiste anekdotes van het leven als journalist, presentator en perschef in de voetbalwereld. Twee rasechte Hagenezen: Fred Zuiderwijk en Kees Jansma, bespreken het allemaal in bibliotheek Nieuw Waldeck.

Als je iemand een ‘Haags icoon’ kunt noemen, is het wel Kees Jansma. Deze nestor van de Nederlandse sportjournalistiek drukt nu al ruim een halve eeuw zijn stempel op de manier waarop wij sport beleven en erover denken. Begonnen op zijn achttiende als journalist bij het AD vervolgde hij zijn weg als redacteur en later columnist bij het roemruchte blad Voetbal international, onder Johan Derksen, zette zijn loopbaan voort als radio- en televisiepresentator (o.a. bij Studio Sport) en werkte tien jaar lang als perschef bij het Nederlands voetbalelftal. Daarnaast publiceerde hij een thriller en twee boeken over zijn belevenissen in de voetbalwereld – waarin hij o.a. humorvol vertelt over de WK-finales van Oranje die hij bijwoonde. In zijn laatste jaar als televisiepresentator – na de zomer stopt hij met De tafel van Kees bij Fox – wordt Jansma in bibliotheek Nieuw Waldeck over voetbal en ander leven uitgehoord door Fred Zuiderwijk.

Haagse duizendpoot Fred Zuiderwijk, geboren boven het café van zijn opa in de Schilderswijk, dook op zijn vijftiende de muziekscene in en maakte furore als veelzijdig slagwerker. Tegenwoordig presenteert hij uiteenlopende programma’s op radio en televisie.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck

141 Rossinilaan

2551 MR Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen