Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement
Beschrijving van het evenement
Wandelen hoort bij een gezond leven, om fit en gezond te blijven is het belangrijk om voldoende te bewegen.

Over dit evenement

Hack the Walk wordt georganiseerd om actieve en recreatieve jongeren sportief te laten buurten op plekken meestal buiten hun eigen woonomgeving en workouts te doen, in en rondom enkele outdoor fitnessparken in Groningen, waardoor er een vorm van sporttoerisme ontstaat. Hiermee worden jongeren weer bij elkaar gebracht en worden ze ondanks Corona-maatregelen toch gemotiveerd om gezond en fit te blijven

Hack the Walk is een outdoor beweeg concept, waarbij wandeltochten worden georganiseerd naar buitensport accommodaties die bij elkaar op de route liggen binnen een straal van 5 tot 10 km, tussen heen- en terugweg. De route wordt door ons team samengesteld in samenwerking met een fitnesscoach. Fitnesscoaches hebben de mogelijkheid om eigen voorkeur routes en buitensport locaties in Groningen toe te voegen aan de wandeltocht.

De fitnesscoach loopt dus mee tijdens de wandeltocht, zodat er op locatie voor buitenfitness instructies kan worden gegeven voor effectief gebruik van de apparaten om het maximale uit de oefeningen te halen.

Hack the Walk is niet een vorm van Bootcamp. Elke deelnemer bepaalt zelf de intensiteit van zijn of haar buiten workout. Met Hack the Walk wordt ernaar gestreefd om groepen jongeren bij elkaar te brengen voor plezierige wandelingen langs bezienswaardigheden in Groningen die uitmonden op een buitenfitness locatie in een ander woonwijk .

Wandelen hoort bij een gezond leven, om fit en gezond te blijven is het belangrijk om voldoende te bewegen. Een jongere kan er voor kiezen om alleen of vergezeld te gaan wandelen. Echter, ‘gewone’ wandelingen hebben vaak een passief karakter, aangezien de brein op dat moment is voorgeprogrammeerd om te lopen. Wanneer het lopen bestaat uit alleen herhaling van stappen dan noemen wij dit een ‘passieve’ wandelingen.

Bij een ‘actievere’ wandeling geeft de fitnesscoach tijdens het wandelen af en toe simpele opdrachten zoals even een paar situps, squats, burpees, jumping jacks, etc doen en dan weer verder wandelen tot het volgende moment dat er weer een simpel uit te voeren opdracht wordt gegeven.

De fitnesscoach is tijdens de wandeling ook een wandelcoach, door interesse te tonen in de mentale welzijn van de deelnemende jongeren, en al wandelend gesprekken te voeren en te vragen over uitdagingen die de jongeren mee te maken hebben vanwege o.a. Corona .


		Afbeelding van Hack the Walk
Delen met vrienden

Missie van Codeniacs (Stichting EIF) is om kinderen en tieners zoveel mogelijk te helpen hun talenten en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen via ICT. Codering, programmering en innovatie om zodoende vele deuren te openen en kansen te creëren, maar vooral ook maatschappelijk betrokken te zijn.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen