Gratis

Hackathon de groene stad

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Mauritskazerne

Nieuwe Kazernelaan 2D41

6711 JC Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom naar de hackathon de groene stad in de Mauritskazerne in Ede.

Over dit evenement

Wegens de ontwikkelingen rond het corona-virus en de maatregelen aangekondigd door de overheid hebben wij besloten om de hackathon de groene stad te verplaatsen van woensdag 17 juni naar een nog nader vast te leggen datum in het najaar van 2020. In overleg met de verschillende betrokken partijen komen we zo snel mogelijk met een bericht over de nieuwe datum. We kijken er ontzettend naar uit om samen met jullie een mooi evenement neer te zetten zodra dit weer mogelijk is. Houd dus deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Wat zijn de alternatieven voor het vergroenen van steden als de ondergrond geen ruimte biedt? Hoe kunnen we de biodiversiteit in de stad versterken? Met welke vergroening maken we de stad weerbaarder tegen de klimaatcrisis? Met deze vragen gaan we aan de slag op woensdag 17 juni tijdens de hackathon de groene stad. Ben je groenfanaat, ontwerper, data-expert of zit je gewoon vol goede ideeën voor meer groen in de stad? Doe mee en maak kans op 20.000 euro subsidie om jouw idee te realiseren.

Voor wie?

Iedereen is welkom. We zijn op zoek naar data-experts, stadmakers, natuurexperts, programmeurs, start-ups en ZZP'ers met een focus op groen, studenten en young professionals, om op deze dag een unieke mix aan deelnemers bijeen te hebben.

Let op: we zijn op zoek naar een divers gezelschap en hebben in totaal plek voor 150 deelnemers. Meld je vast aan!

Wat kan je verwachten?

Twaalf uur lang gaan we samen op zoek naar slimme oplossingen voor het vergroenen van steden binnen vier thema’s:

1. Bovengronds vergroenen met ondergronds ruimtegebrek;

2. Met participatie meer biodiversiteit in de stad;

3. Vasthouden van de waarde van groen in stedelijke planning;

4. Met groen weerbaarder tegen de klimaatcrisis.

Tijdens de hackathon word je uitgedaagd om je creativiteit, expertise en goede ideeën in te zetten om duurzame en slimme oplossingen te bedenken voor meer groen in de stad. Je bepaalt zelf met welke challenge je aan de slag gaat en wordt vervolgens ingedeeld in een interdisciplinair team. Elk thema wordt begeleid door een coach en er zijn verschillende experts aanwezig. In de ochtend staan inspirerende sprekers op het podium en gedurende de dag helpen boeiende datasets, een datavisualisatie helpdesk en verschillende creation stations jouw groep bij het bouwen van slimme oplossingen voor de verschillende challenges.

De hackathon biedt een unieke kans om andere specialisten te leren kennen en van elkaar te leren. Bovendien is er een prijs te winnen! De dag wordt afgesloten door presentaties van de verschillende resultaten voor een jury. Het winnende concept ontvangt 20.000 euro subsidie voor de uitwerking van het idee. Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, sluit de dag af.

Programma

De hackathon vindt plaats in de monumentale en duurzame Mauritskazerne in Ede, vlakbij station Ede-Wageningen.

Deelname is inclusief lunch en diner.

Start programma: 10:00 uur.

Groenexpedities

De komende tijd gaan we tijdens groenexpedities op locatie in gesprek met o.a. gemeenten, provincies en waterschappen rond verschillende vraagstukken op het gebied van het vergroenen van steden. Op deze manier identificeren we de meest urgente challenges en datasets waar we tijdens de hackathon mee aan de slag kunnen. Ben je geïnteresseerd om hierover mee te denken? Meld je aan voor de groen-expedities door te mailen naar teska@waag.org.

Het is ook mogelijk om een eigen challenge in te brengen binnen de thema’s. Heb jij een goed idee? Laat het ons weten!

Hackathon de groene stad wordt geproduceerd door Waag in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de City Deal Klimaatadaptatie, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, DuurzaamDoor en IVN.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Mauritskazerne

Nieuwe Kazernelaan 2D41

6711 JC Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen