Gratis
Hackathon: 'Infra innovaties opschalen' door CROW

Hackathon: 'Infra innovaties opschalen' door CROW

Venster Acties en details

Gratis

Wil jij meedenken over hoe infra innovaties opgeschaald kunnen worden? Doe dan mee met de CROW hackathon!

Over dit evenement

Het opschalen van infra innovaties (in de grond, weg en waterbouw) brengt behoorlijk wat uitdagingen mee, zowel aan de zijde van opdrachtgever als opdrachtnemer. Daarom organiseert het Infra Innovatie Netwerk CROW op 10 mei en 14 juni 2022 een hackathon met als doel om infra innovaties beter en sneller te kunnen opschalen. Dit willen we bereiken door het vraagstuk met kennisinstituten, overheden en het bedrijfsleven op te pakken. Inschrijven doe je via de 'registreer'-button bovenaan deze pagina.

Waar en wanneer?

Op 10 mei van 09:30 (09:00 inloop) tot 17:00 organiseren we deze hackathon in samenwerking met LEF (adres van Rijkswaterstaat: Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht). De tweede hackathon dag staat gepland op 14 juni 2022 vanaf 09:30 (09:00 inloop) tot 17:00. Deze tweede dag wordt georganiseerd op een nog nader te bepalen locatie.

Tijdens de hackathon leggen we je in de watten met een heerlijke lunch, zodat jij je met je team kunt focussen op het bedenken van de beste oplossing(en). Daarnaast zullen we ook zorgdragen voor heerlijke koffie/thee en tussendoortjes.

Wat kun je verwachten?

Een hackathon kun je zien als een uit de hand gelopen brainstormsessie. Het is een geweldige manier om in korte tijd kennis met elkaar te delen, nieuwe inzichten op te doen en samenwerkingen te laten ontstaan. In dit geval gaan we aan de slag met het vraagstuk rondom het opschalen van infra innovaties. Tijdens de hackathon ga je zelf ervaren hoe ontzettend leuk, leerzaam en inspirerend een hackathon is.

Tijdens de hackathon brengen we mensen vanuit verschillende achtergronden samen (kennisinstituten, overheden en het bedrijfsleven). Op die manier ontstaan er multidisciplinaire teams van +- 5 mensen per groepje. Zodat ontbrekende kennis aangevuld wordt en er verschillende perspectieven ontstaan rondom het vraagstuk. Voor het team met de beste oplossing staat een mooie prijs klaar! Wat deze prijs is, maken we later bekend.

Waarom is deze hackathon zo belangrijk?

Overheden zijn in de afgelopen jaren veelal 'launching customer' geweest. Zij boden daarmee ruimte aan marktpartijen en kennisinstellingen om te innoveren. In navolging hiervan is men steeds vaker bezig met het vraagstuk: 'hoe schalen we deze infra innovaties op'? Tijdens de twee dagen leggen we alle barrières die er zijn bloot en gaan we gezamenlijk met elkaar in gesprek hoe we infra innovaties wel kunnen opschalen.

Meer informatie over de casevraag volgt. Natuurlijk sta je er niet alleen voor, tijdens de dagen word je samen met jouw team bijgestaan door ervaren procesbegeleiders.

COVID-19 informatie:

Vooralsnog staat dit evenement fysiek gepland. Uiteraard doen we er alles aan om loopbewegingen te beperken. Op basis van de laatste RIVM maatregelen zullen we besluiten of we het evenement fysiek door zullen laten gaan of een andere invulling aan het programma zullen geven.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar infra.innovatie@crow.nl

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen