HAN BENNINK & OSCAR JAN HOOGLAND

Venster Acties

HAN BENNINK & OSCAR JAN HOOGLAND

Oscar Jan Hoogland – piano, Han Bennink – drums

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Brouwerij Martinus 32-34 Kostersgang 9711 CX Groningen Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Jazzlegende Han Bennink drumt niet alleen onwaarschijnlijk goed, maar haalt ook de meest onwaarschijnlijke geluiden uit de meest onwaarschijnlijke objecten. Hij begon zijn carrière op vijfjarige leeftijd met drummen op de keukenstoel en is daarna is nooit meer opgehouden! Bennink is één van de pioniers van de Nederlandse improvisatiescene en richtte in 1967 samen met Micha Mengelberg en Willem Breuker het legendarische muziekantencollectief Instant Composers Pool op, (ICP) waarmee hij tot ver over de grens bekend werd.

De godfather van de Nederlandse impro is dit jaar tachtig geworden. Dat gaan we vieren in de mooie Brouwerij Martinus!

Oscar Jan Hoogland is het enfant terrible van de Nederlandse improvisatiescene en is daarmee zonder meer gewaagd aan Han Bennink. Hij gebruikt elk geluid als stimulans voor improvisatie, niet alleen op de piano maar ook op oude synthesizers, gitaar, een draaitafel, speelgoed en zelfs een gokautomaat. In al zijn projecten laat hij een Misha Mengelberg-achtig intellect zien dat net zo gericht is op metamuziek als op het ontdekken van nieuwe ideeën en het leveren van muzikale input.

Han Bennink en Oscar Jan Hoogland namen in 2020 het album ‘Goede Reis!’ op.

‘Oscar Jan Hoogland is een punk-pianist. Een goeie, zijn spel jaagt mijn adem op, al begrijp ik niet wat ik hoor. Vanwaar ik zit, kan ik op zijn handen kijken en nog kan ik ’m niet volgen. Hij gaat trouwens op de toetsen tekeer als een slagwerker. Dat komt van pas, want hij speelt samen met een legendarische slagwerker: Han Bennink.’ – Joyce Roodnat, NRC