€ 35

Hannes Minnaar speelt Goldbergvariaties

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Grote Kerk Naarden

13 Marktstraat

1411 CX Naarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Meesterpianist Hannes Minnaar speelt Goldbergvariaties in Grote Kerk Naarden.

Over dit evenement

Zes grote stadskerken slaan de handen in een en werken samen met niemand minder dan meesterpianist Hannes Minnaar om weer live muziek te presenteren. Met dit gezamenlijk initiatief markeren zes iconische monumenten in Zwolle, Amsterdam, Breda, Naarden, Rotterdam en Groningen het einde van een lange periode van stilte. De muziekkeuze past bij de iconische monumenten: de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Op 7 juli vindt het concert in Grote Kerk Naarden plaats.

De Goldbergvariaties

Dit 80 minuten durende meesterwerk is een van de meest fascinerende en veeleisende stukken uit het klavierrepetoire. In 30 variaties wisselen levenskracht, reflectie en virtuoze componeer- en speeltechnieken elkaar af. Als tot slot het thema opnieuw klinkt, heeft de luisteraar een louterende reis afgelegd en beluister je deze aria met andere oren. De Goldbergvariaties worden voorafgegaan door een speciaal voor deze concertreeks gecomponeerd stuk van Daan Manneke 'Gedanken zu Bach'.

Hannes Minnaar

Het repetoire van Bach kent voor Minnaar weinig geheimen. Toen hij orgelstudent was bij Jacques van Oortmerssen behoorde Bach tot standaardrepetoire. En ook als pianist weet Minnaar Bachs geest steeds weer te vangen. Dit liet hij onder meer horen op zijn tweede solo-album Bach Inspirations (2013), waarvoor hij van BBC Music Magazine vijf sterren ontving. Hannes speelt Bachs meesterwerk op een bijzonder instrument dat ter beschikking wordt gesteld door pianobouwer Chris Maene uit Belgie. Op deze rechtsnarige vleugel; komt de Aria met 30 variaties het best tot zijn recht in de grote akoestiek waarover de kerken beschikken.

Ultieme beleving

Normaal gesproken vinden er in de grootste rijksmonumenten van ons land concerten plaats voor honderden mensen tegelijkertijd. Nu is het aantal bezoekers, vanwege corona, beperkt tot 100 bezoekers per concert. Met dat aantal mensen in zo'n immense ruimte is een ultieme en unieke beleving gegarandeerd. De tour start op 1 juli in Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle. Op 7 juli speelt Minnaar in Grote Kerk Naarden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Grote Kerk Naarden

13 Marktstraat

1411 CX Naarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen