Gratis

HEALTH TUESDAY | CONVERSATIONAL DESIGN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)

6 Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Technologie verandert de manier waarop we communiceren, maar ook de manier waarop we met onze technologie communiceren verandert. Waar we nu onze apparaten bedienen met touchscreens, toetsenborden en touchpads, zullen we deze in de toekomst steeds meer met onze stem gaan besturen. Het gebruik van conversational technology, zoals chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing, maakt technologie toegankelijk voor kwetsbare doelgroepen. Samen met Greenberry verkennen we de kansen voor zorg en welzijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Greenberry en inspirerende (internationale) cases uit de wereld van zorg en gezondheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en best-practices op het gebied van conversational design. De belangrijkste lessen uit de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis, vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Interactieve sessie: Case & Design Sprint

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een huisarts kunnen stellen? In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van het innovatie- & designbureau. Je werkt een concept uit waarbij je conversational design inzet om mensen te helpen die om medische redenen hun leefstijl moeten aanpassen.

Dit doe je aan de hand van een aantal onderdelen uit Greenberry's eigen Innovation Sprint methodiek.

Programma

  • 13:30 - Inloop & koffie
  • 14:00 - Introductie UCREATE & Greenberry
  • 14:05 - Inspiratie presentatie: conversational design in de wereld van zorg en gezondheid
  • 14:35 - Presentatie case Diabetesfonds & uitleg interactieve sessie
  • 14:50 - Verdelen in groepen & aan de slag
  • 17:00 - Met elkaar de uitkomst van de groepen bespreken
  • 17:30 - Afsluiting & borrel

Voor wie?

Deze Health Tuesday is voor iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen rondom conversational design en die nieuwsgierig is naar de impact hiervan op zorg en gezondheid.

Ga voor meet informatie naar de website van Greenberry, hun werk en visie op conversational design & digitizing healthcare.

Aanmelden

Alle Health Tuesdays van U CREATE zijn gratis toegankelijk. Wel vragen we je om je aan te melden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)

6 Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen