Gratis

HEALTH TUESDAY | CONVERSATIONAL DESIGN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)

6 Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vanaf je vakantieadres na een kwallenbeet even appen naar een Nederlandse huisarts om de eerste zorgen weg te nemen. Of zorgen dat je verstandelijk gehandicapte broertje, die veel op zijn telefoon zit, een berichtje krijgt om te controleren of alles nog goed gaat en hij wel aan zijn medicijnen denkt. Een goed digitaal gesprek kan veel uitkomst bieden in de zorg. Greenberry ontwierp chatbots en een app voor zorg op afstand voor o.a. Zilveren Kruis Achmea. In een verkorte innovatiesprint verkennen met we met hen de kansen van zogenoemd Conversational Design voor de wereld van zorg en welzijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Greenberry en inspirerende (internationale) cases uit de wereld van zorg en gezondheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en best-practices op het gebied van conversational design. Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. Deze lessen, samen met internationale best-practices van conversational design in de zorg vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Interactieve sessie: Case & Innovation Sprint

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een Nederlandse huisarts kunnen stellen? In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van Greenberry. Aan de hand van een aantal oefeningen afkomstig uit Greenberry’s Innovation Sprint methodiek werk je tijdens de middag in een pressure-cooker van vraag naar een concrete oplossing en een papieren prototype.

Programma

  • 13:30 - Inloop & koffie
  • 14:00 - Introductie UCREATE & Greenberry
  • 14:05 - Inspiratie presentatie: conversational design in de wereld van zorg en gezondheid
  • 14:35 - Presentatie case & uitleg interactieve sessie
  • 14:50 - Verdelen in groepen & aan de slag
  • 17:00 - Met elkaar de uitkomst van de groepen bespreken
  • 17:30 - Afsluiting & borrel

Voor wie?

Deze Health Tuesday is voor iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen rondom conversational design en die nieuwsgierig is naar de impact hiervan op zorg en gezondheid.

Ga voor meet informatie naar de website van Greenberry, hun werk en visie op conversational design & digitizing healthcare.

Aanmelden

Alle Health Tuesdays van U CREATE zijn gratis toegankelijk. Wel vragen we je om je aan te melden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)

6 Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen