Gratis

HeartPepper tantramassage

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

HeartPepper Opleidingen

Brouwersgracht

270A

1013 HG Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
HeartPepper tantramassage - Abracadabravrij Tantric Work voor een OERsterke relatie met jezelf!

Over dit evenement

Delicaat

Tsja, wat is een tantramassage? Nou, daar gaan we. Ik ben er op gebrand het goed uit te leggen. Tantra is iets heel delicaats (dat vind ik meteen ook het allermooiste woord om tantra mee te omschrijven) maar er wordt van deze delicatesse ook – spijtig genoeg – teveel op een onzorgvuldige manier de wereld in geslingerd. Het is natuurlijk ongezellig om deze pagina te beginnen met een paar paar waarschuwingen maar ik doe het toch. Via mijn klanten hoor ik soms teleurstellende ervaringen over tantrische avonden die eigenlijk verkapte parenclubs blijken te zijn; tantrische dans waarbij mensen zich het recht toe-eigenen de ander zonder afstemming te grijpen en tantrische massage die eindigt in seksueel contact tussen de gever en de nemer. Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor want dit is allemaal niet de bedoeling. Dan wordt er (helemáál) geen tantra beoefend; dan is er sprake van grensoverschrijdend gedrag maar wordt het stiekem tantra genoemd, want dat geeft de illusie van onschuld. Ach ja, Baghwan sliep ook met zijn studenten dus zal het wel goed zijn? Nee. Je hoeft ook helemaal niet “dieper door je oorspronkelijke pijnpunt” of “je trauma’s te ‘herbeleven'”. Dit is nu precies waar de wonden dieper slaan: je denkt op een veilige plek te zijn aangekomen waar je kunt helen maar de werkwijze van onzorgvuldigen of ongeschoolden hertraumatiseert je.

Veilige plek goed uitkiezen

Nee, je hebt een nieuwe, je hebt een andere…je hebt een helende ervaring nodig. Neem van me aan: luister naar je intuïtie als je je tedere lichaam in andermans handen legt. Ik raad je aan om – voor je een massage boekt – eerst en altijd telefonisch contact op te nemen. Stel dan vragen. Luister en voel. Vraag desnoods of je ’s met andere oud-deelnemers mag bellen. En slaap er dan nog een nachtje over, morgen is het vroeg genoeg om die afspraak te maken. Laat je niet forceren of – erger nog – subtiel manipuleren vóór, tíjdens of ná een massage. Daarom maken we afspraken aan het begin van de massage en wijken we daar tijdens de massage niet van af. De eerste tantrische les begint bij jou zelf, thuis aan de telefoon als je een afspraak maakt. En de laatste lessen zijn nog belangrijker: thuis alles implementeren wat je geleerd hebt tijdens de sessie.

‘Melting the ice in your heart’

Tantramassage is een zachte, levenskrachtopwekkende massage. De collectieve wond bij aanraken (of niet meer goed aangeraakt worden) is zó groot…en dat berokkent schade, vaak onzichtbaar maar altijd waarneembaar. Onverwerkte ervaringen uit het verleden kunnen tot op hoge leeftijd een belemmering vormen in de expressie van je mens-zijn. De relatie met je eigen lichaam en je natuurlijke sensualiteit gaat jezelf dan in de weg staan en is daarmee van invloed op àl je intieme relaties. Het is mijn missie om je een nieuwe ervaring te schenken zodat je weer gaat geloven dat het wél kan. Bij lichamelijke aanraking kunnen we juist goed openen maar het is meteen het gebied waarin we ook onze geslotenheid zo kunnen ervaren. We ontmoeten dan schaamte en onvrijheid of voelen angst. Al die gevoeligheid en krachten kom je (dus ook) bij tantra tegen. En bij iedereen die een tantramassage boekt, gaat het altijd over het verlangen om juist te openen. Tantra in het algemeen en dus ook bij tantramassage, biedt hiervoor een liefdevolle weg. Alles in onze ontmoeting, voor, tijdens en na de massage is gericht op het ontwikkelen van een verbinding tussen lichaam en geest. De massages zijn diepgaand, liefdevol en hoopgevend. Een waarachtige tantramassage gaat om durven ontvangen en te leren zijn met het ‘nu’. Ik help je daar mee. Soms verbaal, soms non-verbaal, als ik zie dat je het ‘nu’ even kwijtraakt. Jouw rol als ontvanger is dus passief. Ontvangend. Rustend. En dat is voor velen van ons nog helemaal niet zo gemakkelijk. Maar toch:

Je hoeft niet op mij te letten.

Je hoeft niet voor mij te zorgen.

Je hoeft niet iets voor mij terug te doen.

Vertragen is verdragen

Je hoeft niet steeds te zeggen hoe geweldig je het vindt. Ik zie het toch wel, hoe de massage ervaren wordt. Kortom: je mag heel dicht bij jezelf zijn, in stilte. Er is 100% focus en zeer trage aanraking – zonder dat dat slaap opwekt. Juist door het langzame tempo word je je gewaar van je wensen én grenzen. Ik werk met respect voor je biografie; de psychische butsen en builen die je misschien hebt opgelopen waardoor je een muur om jezelf hebt heen gebouwd beschouw ik als een liefdevolle poging van je eigen systeem om je te beschermen tegen de illusie van onkwetsbaarheid. Dus kom, mét je weerstand, mét je angst en mét je verlegenheid. Weet je maar nooit wat je nu precies wilt? Je lichaam heeft de wijsheid en het antwoord. Echt.

Een tantramassage is kwetsbaar; voor ons allebei

Het ontvangen én het geven van een tantramassage is een kwetsbare aangelegenheid. Voor mij ook. Dat laatste is iets wat veel klanten zich niet altijd realiseren. Want ook al heb ik er nog zoveel gedaan, ik moet immers echt aanwezig zijn in ons contact en zonder af te dalen naar mijn hart gaat dit niet. Onderweg kom ik daar natuurlijk ook mijn eigen kwetsbaarheid tegen. Je eigen breekbaarheid voelen is het beste morele kompas in elke hulpverleningssituatie: het maakt zorgvuldig in de afstemming.

Rollen

We hebben wel andere rollen, daar ben ik duidelijk in. Ik ben de professional & gever, jij de klant & de ontvanger. Maar als mens zijn we gelijkwaardig, elk met ons eigen verhaal. We beginnen met een kort gesprek van tevoren over je verwachtingen, angsten of belemmeringen. Dan wil ik graag meer weten over je verlangens. Als je daar behoefte aan hebt, leg ik iets uit over het proces van de massage. En ook al lees ik feilloos lichaamstaal, iemand die zich niet roert kan ik niet lezen. Dus spreken we af dat je verbaal aangeeft wanneer iets voor jou niet prettig voelt.

Afgestemde aanraking

Na het aanvangsgesprek krijg je een sari/lunghi om. Na het aanvangsritueel gaat die uit, deels blijft je lijf bedekt daar waar ik niet ben met mijn handen. Natuurlijk is de ruimte flink warm en wordt er ontspannende muziek gedraaid. De ruimte is prachtig aangekleed met bloemen, kaarsen, beelden. Ik werk met je op een (verwarmde) grote matras, op de grond. Ik draag een lunghi met blote armen, zodat je mijn lichaamswarmte ook kunt voelen. Zo voel je je geen ‘gemasseerd object’. Uiteraard gebruik ik 100% biologische, etherische oliën. Dan volgt er een proces van zuivere aanraking waarbij je eerst landt in het hier en nu en je in je lijf zakt. Daarna, als de ontspanning er helemaal is, gaat de massage over in levenskrachtopwekkende massage. Twee uur gaat het helemaal om het leren/durven ontvangen van warme energie. Een tantramassage nodigt je uit te genieten, los te laten, volop ruimte te némen waar je mag huilen en lachen, waarin je je zult verbazen en verwonderen en bovenal, waar je een plek vindt waar je jezelf lief kunt hebben. Daar hoef je niet hard voor te werken, het komt vanzelf naar je toe. Vind je dat nu niet magisch? (Het is zo!)

Doelloos laten ontvouwen

Hoe doelloos is een tantramassage nu echt? G.e.h.e.e.l. doelloos. Alle gevoelens die ontstaan zijn welkom. Dus kunnen dat ook erotische gevoelens zijn? Ja, dat kan. Juist deze energie – kundalini – is onze levensenergie. Als je dat wilt, worden ook je intieme lichaamsdelen in volledige afstemming aangeraakt (elke keer met de vraag: ‘wil je dat ik dit doe, of wil je dat nu niet?’). Met precies dezelfde energie in de ‘strokes’ als op de rest van je lichaam. Er is dus géén doelmatige wrijving om je seksueel te bevredigen!! Het is geen erotische dienstverlening! Mocht je dat wel zoeken, dan kun je veel goedkoper ergens anders terecht. Maar net zoals het heel gek zou zijn als ik alles masseer behalve je linkerhand, zou het uitsluiten van een massage van je yoni/lingham juist alleen maar de spanning erom heen voeden. Hier zit ‘m de crux: de tantrische beoefening is nu juist om alles heel rustig te laten ontvouwen. En dan mag echt alles er zijn, wat het ook is. En er is geen oordeel van mij over wat zich ontvouwt – of niet. Voor mij is je lichaam gewoon een geheel.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HeartPepper Opleidingen

Brouwersgracht

270A

1013 HG Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen