€ 5

Meerdere data

Heel Voorschoten Bakt 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theehuis Jansland

Rosenburgherlaan 7

2252 AX Voorschoten

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Heel Voorschoten Bakt is een wedstrijd voor thuisbakkers. Het is een competitie van zes weken georganiseerd door Theehuis Jansland.

Over dit evenement

Op televisie nadert voor de thuisbakkers van Heel Holland Bakt de ontknoping. In Voorschoten moet de bakwedstrijd nog gaan beginnen. Twee jaar geleden organiseerde Hof van Duivenvoorde ‘Heel Voorschoten Bakt’. Het was een groot succes. In goed overleg neemt Theehuis Jansland in 2020 het stokje over.

Opzet

Het concept is in lijn met het bekende TV programma en de vorige editie van Heel Voorschoten Bakt, maar toch net weer iets anders. Anders dan op televisie, bakken de deelnemers alles in hun eigen keuken. En anders dan het evenement dat Hof van Duivenvoorde organiseerde, gaat het bij Theehuis Jansland om een competitie van zes woensdagavonden waar thuisbakkers hun bakkunsten kunnen tonen.

Vakjury én publieksjury

Ook afwijkend is dat er elke avond naast een vakjury ook een publieksjury zal zijn die de baksels proeft en beoordeelt. En het leuke is: iedereen kan daaraan meedoen. Want de publieksjury wordt gevormd door alle gasten die aanwezig zijn in het theehuis.

Competitie

De avonden zijn van 19:30 tot 21:00 uur bij Theehuis Jansland in park Rosenburgh. De eerste drie avonden zijn voorrondes waarbij steeds zes thuisbakkers het tegen elkaar opnemen waarvan er twee overblijven die mee gaan doen aan de drie finalerondes. De opdracht voor de voorronde is: bak een originele en smakelijke cake.

Data

De bakwedstrijd begint in de voorjaarsvakantie en zal zes opeenvolgende woensdagavonden doorgaan:

• 4 maart (voorronde)

• 11 maart (voorronde)

• 18 maart (voorronde)

• 25 maart (finaleronde)

• 1 april (finaleronde)

• 8 april (finaleronde)

Jong en oud

Aan deelname worden geen bijzonder voorwaarden gesteld. In principe kan iedereen van 16 jaar en ouder meedoen aan de wedstrijd. Voor jeugdige thuisbakkers is ook een bakwedstrijd in de planning. Die zal in de zomerperiode of in het najaar worden gehouden.

Aanmelding thuisbakkers

Het aantal thuisbakkers dat kan deelnemen is beperkt tot 18 personen. Aanmelding kan vanaf heden via de website van het theehuis. Deelname aan de wedstrijd is, afgezien van de kosten die thuisbakkers zelf maken, gratis. Voor alle finalisten zal een leuk prijzenpakket beschikbaar zijn. De winnaar wacht behalve eeuwige roem ook een fraaie trofee.

Aanmelding jury

In het knusse theehuis is maximaal plaats voor 35 personen. Ook om de bakwedstrijd bij te wonen en een plaatsje in de publieksjury te verwerven is daarom aanmelding gewenst. Dat kan door een plaatsbewijs te kopen via deze website. De kosten daarvan bedragen €5 per persoon (voor koffie, thee of frisdrank en proeverij).

In de stemming komen

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de bakwedstrijd doet er goed aan om de website van Jansland goed in de gaten te houden. Daar zullen regelmatig updates verschijnen. Iedereen die inspiratie wil opdoen of in de stemming wil komen voor de bakwedstrijd kan natuurlijk ook alvast eens binnenwippen bij het theehuis voor een kopje koffie of thee en een lekker stuk gebak. Het hele assortiment aan taarten en koeken komt bij Jansland uit eigen oven.

Jansland

Theehuis Jansland biedt gastvrije horeca en leerwerkplekken voor jongvolwassenen met een stoornis in het autismespectrum of een spraak-taalstoornis. Het theehuis is te vinden aan de Rosenburgherlaan en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Delen met vrienden

Locatie

Theehuis Jansland

Rosenburgherlaan 7

2252 AX Voorschoten

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen