Heimwee naar Polen

Venster Acties

Heimwee naar Polen

Een muzikale ode aan de Poolse oud-strijders op de geboortedag van generaal Maczek. Uitvoering door vocaal ensemle 8tet uit Breda.

Door Maczek Memorial Breda

Waar en wanneer

Datum en tijd

vr. 31 mrt. 2023 20:00 - 22:30 CEST

Locatie

Maczek Memorial Breda 17A Ettensebaan 4812 XA Breda Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Nostalgia za Polską

Heimwee naar Polen

De oud-strijders van de Eerste Poolse pantserdivisie die onder andere Breda hebben bevrijd in 1944 konden niet meer terug naar hun vaderland. Hun hart lag echter in Polen, dat vele jaren een vrijheidsstrijd heeft gevoerd waar ze emotioneel bij betrokken waren, maar waar ze door ballingschap geen deel van uitmaakten.

Het leven van de Poolse componist Frédéric Chopin is te vergelijken met het leven van deze Poolse soldaten. Ook hij leefde in ballingschap in het buitenland vanwege de bezetting van Polen.

Gevoelens van strijdlust, onmacht, eenzaamheid, heimwee en verdriet waren herkenbaar in de emoties van onze oudstrijders. Dezelfde gevoelens zijn herkenbaar in de muziek van Chopin.

Vocaal ensemble 8tet zal werken van verschillende Poolse componisten te vertolken waarin de genoemde emoties naar voren komen. Roel Noga, zoon van een oudstrijder en lid van 8tet, zal tevens werken van Chopin ten gehore brengen.

Deze muzikale ode aan de oudstrijders zal als een doorlopende voorstelling gebracht worden afgewisseld met korte uitgesproken impressies en uitleg.

De voorstelling wordt tevens opgedragen aan Generaal Maczek die op 31 maart zijn geboortedag kende.

Over de organisator

Georganiseerd door
Maczek Memorial Breda