€ 15,50 – € 21,50

Helena Basilova speelt pianoconcert 'In C' in Feerwerd (04-07-21)

Venster Acties en details

Vanaf € 15,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kerk Feerwerd

3 Valgeweg

9892 PD Feerwerd

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Helena Basilova's concert 'In C' in kerk Feerwerd met koffie en taartjes inclusief!

Over dit evenement


		Afbeelding van Helena Basilova speelt pianoconcert 'In C' in Feerwerd (04-07-21)

Pianiste Helena Basilova speelt 'In C' in kerk Feerwerd. De toegang ticket is inclusief koffie en taartjes!

De Russische pianiste Helena Basilova die in Nederland woont komt op 4 juli naar Feerwerd. Met haar bezielde en gepassioneerde spel weet zij vele mensen te raken en heeft inmiddels vijf cd’s op haar naam staan. Haar keuze voor repertoire is altijd bijzonder en veelal beïnvloed door componisten, klanken en sferen uit haar vroegere vaderland. Ze is een dochter van 2 pianisten en heeft haar liefde voor piano al op jonge leeftijd meegekregen en kunnen ontwikkelen.

Voor dit concert heeft Helena een speciaal nieuw soloprogramma samengesteld genaamd ‘In C’ met werken die haar dierbaar zijn en al lang op haar verlanglijst stonden om uit te voeren en te delen met publiek. De werken staan allemaal ‘In C’ en zullen mondeling worden toegelicht door Helena.

In de kerk van Feerwerd proef je de eeuwenoude magistrale sfeer en mooie akoestiek. Buiten op het terras kun je relaxen en is er horeca. Je drankje naar keuze; drie zoete gebakjes in een doosje, worden voor je klaargezet. Het overheerlijke ‘zoet’ is gemaakt door ‘Saakje het Bakmeisje’. De inhoud van het doosje is een verrassing maar uiteraard verschillende smaken.

Jouw entree ticket is all-in! (één consumptie met zoet van Saakje het Bakmeisje).

Om het concert zoveel mogelijk corona-proof te maken kunnen we maximaal 40 tot 50 bezoekers een plaats geven in de kerk. De plek is vrij te kiezen maar vooraf bepaald in de kerk om 1,5 meter te waarborgen.

De tickets kun je dus uitsluitend online bestellen via Eventbrite.

Wees er daarom snel bij want OP=OP!

Hoe kom ik daar?

Stap op de fiets en geniet van het weidse landschap langs de mooie fietspaden van het Reitdiep. De tocht duurt zo’n 45 minuten. Je kunt natuurlijk ook de auto nemen en parkeren verderop in het dorp.

Programma ‘In C’

W.A. Mozart: Fantasie in C klein, KV 475R.

Schumann: Fantasie in C groot, op. 17S.

Prokofiev: Sonate no. 4 in C klein, op. 29.

Als we in deze tijden denken aan de letter C komt ongetwijfeld het woord Corona, Covid-19 of crisistijd bij ons naar bovengedreven. Dezelfde letter staat echter ook voor het concert, de concertzalen, cultuur en voor het contact dat ons zo plotseling is afgenomen. Helena Basilova: "Voor mij als pianiste betekende het dat ik een rustiger jaar had waar, vanuit de positieve kant bekeken, meer tijd was voor reflectie en voor het uitwerken van nieuwe ideeën en projecten. Dat gezegd hebbende, heb ik- zoals vele collega’s met mij- het podium ontzéttend moeten missen en is het met name de connectie en communicatie met een live publiek dat ons maandenlang zo leeg en bestemming-loos heeft achtergelaten".

Nog een tip!

Fiets na het concert door naar Garnwerd. Cafe Hammingh gelegen aan het Reitdiep in Garnwerd biedt een speciale concertlunch aan. De lunch bestaat uit amuse(s), een voorgerecht en een hoofdgerecht en kost 27,50 per persoon. Wel vooraf reserveren op naam. Bel: 06-23949453.

Meer info over Helena Basilova:

Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op in Nederland. In 2013 bracht zij haar debuut-album uit met pianowerken van Leoš Janáček. ‘Soms blaast ze een frisse bries door de noten maar vaker overheerst de melancholie die zo mooi bij de werken van Janácek past’ schreef de Volkskrant over haar. Haar tweede album Picturing Scriabin is opgedragen aan de Russische componist Alexander Scriabin die in april 2015 precies 100 jaar geleden is gestorven. Vanaf 2017 en 2018 stond er voor Basilova een belangrijk en persoonlijk project op stapel: het uitgeven en uitvoeren van de composities van Alexander Basilov, haar vader, die pianist en componist was en in 2007 overleed. Basilova is hoofdvakdocent piano klassiek aan het ArteZ Conservatorium te Zwolle.

Helena's betoverende en virtuoze pianospel is zowel rustgevend als opzwepend. Niet voor niets willen ook de nieuwe aanjagers binnen de jazzmuziek - zoals gitarist Reinier Baas - graag met haar het podium delen. Helena is thuis in meerdere genres en durft bijzondere projecten aan te gaan!

Ticket link:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-helena-basilova-speelt-pianoconcert-in-c-in-feerwerd-04-07-21-152850081709?aff=ebdssbdestsearch

Meer over Helena Basilova: www.helenabasilova.com

Meer over Saakje het Bakmeisje: www.bakmeisje.nl

Meer over fietsroutes Reitdiep: www.groningerlandschap.nl/activiteiten/fietsroutes/fietsroute-reitdiep


		Afbeelding van Helena Basilova speelt pianoconcert 'In C' in Feerwerd (04-07-21)

		Afbeelding van Helena Basilova speelt pianoconcert 'In C' in Feerwerd (04-07-21)

		Afbeelding van Helena Basilova speelt pianoconcert 'In C' in Feerwerd (04-07-21)
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kerk Feerwerd

3 Valgeweg

9892 PD Feerwerd

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Podium Pesca

Organisator van Helena Basilova speelt pianoconcert 'In C' in Feerwerd (04-07-21)

Podium Pesca organiseert live-muziek events in de genres Jazz, pop, folk, world en klassiek of op het snijvlak van deze genres. De artiesten zijn echte pro's uit het hogere segment, authentiek en charismatisch. Ze hebben jaren ervaring als uitvoerend artiest of ze zijn jong en nieuw-komend en een veelbelovend talent.

Kenmerken van Podium Pesca events: kleinschalig, intiem, sfeervol, vooraanstaand, avontuurlijk, excellent, inspirerend en uitzinnig!

Podium Pesca is een onderdeel van Pesca Productions

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen