€ 5 – € 12,50

Meerdere data

Hemelbestormers - oog in oog met de schilderingen van het tongewelf

Venster Acties en details

€ 5 – € 12,50
Beschrijving van het evenement
Bekijk de schilderingen van het 500 jaar oude tongewelf van dichtbij. Verlengd t/m 29 augustus 2021. Ingang onder de toren!

Over dit evenement

LET OP: vooraf bestellen is niet langer verplicht. Doe dit alleen als je zeker wilt zijn van een plaats op een bepaald tijdstip. Er start ieder uur een rondleiding en tickets kunnen ook aan de deur worden gekocht.

Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden, zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het beschilderde hout is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Nu doet de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel van Grote Kerk Naarden. Stichting Grote Kerk Naarden heeft afgelopen tijd een onderzoek laten uitvoeren naar de schilderingen. De vloer blijft nog t/m 29 augustus toegankelijk voor publiek. Grijp nu dus nog je kans om dit unieke kunstwerk van dichtbij te bekijken!

Uniek tongewelf

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek

Via de steiger kunnen 15 mensen per uur de schilderingen bezichtigen. Er gaat een rondleider mee van Grote Kerk Naarden die vertelt over het tongewelf. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid een audiotour te volgen. Tickets kosten €12,50, inclusief audiotour en administratiekosten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger voor € 5,- bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes.

Van 3 juli t/m 29 augustus geldt een reductieprijs van € 10,50 op vertoon van een passepartout van het Fotofestival Naarden, dat o.a. in het koor van Grote Kerk Naarden te zien is.

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. De ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden.

Word Vriend!

Meehelpen aan het behoud en de ontwikkeling van Grote Kerk Naarden en activiteiten als Hemelbestormers mede mogelijk maken? Word Vriend!

Blijf op de hoogte

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van activiteiten in Grote Kerk Naarden.

Financiers

Hemelbestormers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Vrienden van Grote Kerk Naarden, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds, gemeente Gooise Meren en een anonieme schenker.

Delen met vrienden
{ _('Organizer Image')}

Organisator Stichting Grote Kerk Naarden

Organisator van Hemelbestormers - oog in oog met de schilderingen van het tongewelf

Middenin de Vesting staat Grote Kerk Naarden: al eeuwenlang een baken van Holland. Voor schippers op de Zuiderzee, voor de Spaanse troepen en de Geuzen, voor de postkoets in de zeventiende eeuw, voor bezoekers en bewoners in meer dan 500 jaar geschiedenis. Of je nu alleen of met veel bent, het gebouw omarmt je. Met haar zachte licht en wereldberoemde tongewelf boven je hoofd.

Grote Kerk Naarden is een podium voor kwaliteit en een plek voor iedereen om te luisteren, beleven, delen en beschouwen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen