€ 0 – € 10,50

Hemelbestormers - oog in oog met de schilderingen van het tongewelf

Venster Acties en details

€ 0 – € 10,50

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Grote Kerk Naarden

13 Marktstraat

1411 CX Naarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Bekijk de schilderingen van het 500 jaar oude tongewelf van dichtbij in een tour op 25 m. hoogte. Max. 10 p. per keer, mondkapje verplicht.

Over dit evenement

Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden, zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het beschilderde hout is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Dit najaar doet de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel van Grote Kerk Naarden. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen.

Uniek tongewelf

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek

Via de steiger kunnen 10 mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een mondkapje is verplicht. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt je rond. Ook gaat er een begeleider mee van Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Tickets kosten 10,50 euro, inclusief audiotour en administratiekosten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger gratis bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd met audiotour. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes. Bezoek is mogelijk (als de kerk beschikbaar is) van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, donderdagavond van 19 - 21.30 en van 13.00 tot 17.00 uur. T worden verkocht per tijdslot.

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Per keer worden maximaal 10 bezoekers op de steiger toegelaten, de ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden. Het dragen van een mondkapje is boven op de vloer bij het gewelf verplicht. Daarnaast worden extra hygiëne-maatregelen getroffen.

Word Vriend!

Wil je meehelpen aan het behoud en de ontwikkeling van Grote Kerk Naarden en activiteiten als Hemelbestormers mede mogelijk maken? Word Vriend!

Blijf op de hoogte

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van activiteiten in Grote Kerk Naarden.

Financiers

Hemelbestormers wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Vrienden van Grote Kerk Naarden, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds, Gooise Meren en een anonieme schenker.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Grote Kerk Naarden

13 Marktstraat

1411 CX Naarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen