Herfst-concert door bariton Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Dorpskerk Beetsterzwaag

Van Lyndenlaan

9244 BV Beetsterzwaag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Professionele musici brengen het klassieke muziek-programma: OLD SONGS RE-SUNG (Oude liedjes opnieuw gezongen) van o.a Beethoven en Brahms.

Over dit evenement

Het klassieke Herfst-concert door de professionele musici Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano). Zij brengen het programma: OLD SONGS RE-SUNG (Oude liedjes opnieuw gezongen), waarin muziek van Beethoven, Brahms en Ravel zal klinken.

Deze unieke samenwerking van zang en piano-trio had een vliegende start met een serie concerten, waarin deze musici Schotse en Ierse volksliederen van Beethoven uitvoerden in de oorspronkelijke aanpassing voor bariton en piano-trio. Beethoven was één van de weinige componisten, die voor deze combinatie muziek heeft geschreven. Maarten Koningsberger en het Atlantic Trio namen de muzikale draad op en voegden een aantal nieuwe arrangementen voor bariton en pianotrio toe van componisten als o.a. Ravel, Vaughan Williams, Copland, Butterworth, Schubert. De arrangementen zijn geschreven door de pianist van het Atlantic Trio Bas Verheijden. In 2018 namen zij de muziek op en brachten de CD uit met “Old songs re-sung” (Oude liedjes opnieuw gezongen) - label Quintone.

Bariton Maarten Koningsberger groeide op in Drachten. Tijdens zijn schooltijd op het Drachtster Lyceum zong en acteerde hij ook al, en hij bracht in zijn jeugd ook veel tijd door in Beetsterzwaag. Een grote verscheidenheid van stijlen is voor hem kenmerkend. Dat geldt voor zijn operarollen maar ook voor zijn recitalprogramma's die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld.

Via de website van het Atlantic Trio kun je video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren: zie deze link https://atlantictrio.info/media/

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

Datum: zaterdag 5 oktober 2019

Plaats: Beetsterzwaag, Dorpskerk , Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag

Parkeren: gratis parkeren achter de Dorpskerk, Van Lyndenlaan 5, 9244 BV Beetsterzwaag

Aanvang: 16:00 uur; ontvangst vanaf 15.30 u met Fairtrade-koffie/thee;

Einde: ongeveer 17:15 uur - het concert duurt een uur zonder pauze.

Entree: Concert € 11, - (t/m 18 jaar: gratis) incl. BTW , excl. bestelkosten.

Kaart-voorverkoop - genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer!

Meer info: onze website www.cultbee.nl

Datum en tijd

Locatie

Dorpskerk Beetsterzwaag

Van Lyndenlaan

9244 BV Beetsterzwaag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen