Gratis

HERHALING Tegenlicht Meetup Deventer, over 'youtopia'.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Spiegel - filosofische praktijk Deventer

2 Koningin Wilhelminalaan

7415 KS Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

DIT IS DE HERHALING VAN MEETUP 29 MAART EN BEDOELD VOOR MENSEN DIE SAVONDS LIEVER NIET DE STRAAT OPGAAN OF OM EEN ANDERE REDEN NIET OP DONDERDAGAVOND KUNNEN!!!! ENTREE IS GRATIS, CONSUMPTIES ZIJN VOOR EIGEN REKENING.

Hoe organiseren mensen een gemeenschap als ze opnieuw kunnen beginnen? Samen met hoogleraar Samenlevingsopbouw Justus Uitermark wordt in de deocumentaire bekeken hoe mensen hun gemeenschap zouden organiseren als ze opnieuw zouden kunnen beginnen. We gaan naar drie lokale gemeenschappen waarin mensen die niet goed uit de voeten kunnen met het bestaande (politieke) systeem een andere richting in proberen te slaan. De postkapitalistische hackerskolonie Calafou, onder de rook van Barcelona, het Hongaarse eco-dorp Galgahéviz dat zichzelf heeft afgesloten van Europa en zelf de dienst uitmaakt en vrijdenkersstad Bristol, uitgeroepen tot de gelukkigste en beste stad van Engeland. Wat doen deze gemeenschappen anders, waar zijn afspraken nodig en waar kunnen we zonder? Zijn deze gemeenschappen vrijer of juist niet? En wat zegt het over de wereld waar wij nu in leven?

Inloop vanaf 10.15 uur. De ochtend start om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur starten we de discussie aan de hand van filmfragmenten. Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Tegenlicht Meetup bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht Meetup is een initiatief van- en wordt geleid door Trees Schopman (De Spiegel, filosofische praktijk Deventer). In de discussie tijdens deze ochtend gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent. U bent van harte uitgenodigd. Tegenlicht Meet Up Deventer is onderdeel van de maandelijks terugkerende week Filosofische proeverij Deventer. Kijk voor alle evenementen op http://www.filosofischepraktijkdeventer.nl/events

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Spiegel - filosofische praktijk Deventer

2 Koningin Wilhelminalaan

7415 KS Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen