€ 17,50

Heritage Sinfonietta - DEBUT

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ursulakapel Roermond

Voogdijstraat 24

6041 GD Roermond

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het nieuwe orkest Heritage Sinfonietta speelt onder leiding van Martijn Pepels met solist Ralph van Daal in de Ursulakapel in Roermond op zaterdag 26 januari 2019 aanvang 20.00 uur.

Over Heritage Sinfonietta:

HERITAGE SINFONIETTA is een initiatief van dirigent Martijn Pepels en heeft als doel het professionele cultuur-aanbod in de kleinere steden van de provincie Limburg te vergroten.


Het aanbod van klassieke muziek door een symfonie-orkest wordt heden ten dagen veelal beperkt tot de grotere theaters/zalen zoals die in Maastricht, Heerlen en Venlo gevestigd zijn. Echter een zo compleet mogelijk cultuur-aanbod is van groot belang voor elke stad.


HERITAGE SINFONIETTA zal zich in haar programmering vooral op composities uit de klassieke tijdsperiode richten. Dit mede gezien de kleinere orkestsamenstelling en de toegankelijkheid van de composities. Er wordt geschreven cultureel erfgoed vertolkt in klanken. HERITAGE SINFONIETTA.


Het orkest is samengesteld uit professionele musici, die vaak ook als docent binnen de Limburgse muziekwereld werkzaam zijn. Ze geven het culturele erfgoed door aan de nieuwe generatie. Bij deze roeping hoort niet alleen het doceren maar zeker ook het uitvoeren.


HERITAGE SINFONIETTA heeft als doel minstens 2 keer per jaar een eigen programma te presenteren met als gast een uit de provincie afkomstig solist die tot het hoogste niveau is doorgedrongen. Gelukkig is deze lijst van grote omvang, zodat er nog veel te genieten valt.Over het programma DEBUT op 26 januari 2019:

- Sinfonia X F. Mendelssohn
- Oboe concerto in D-moll L.A. Lebrun

- Serenade for Strings E. Elgar

- Sinfonia 18 W.A. Mozart

Over Martijn Pepels:

Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht. Hij studeerde Slagwerk bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding HBO Music Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie rondde hij in 2003 succesvol af. In diezelfde periode studeerde hij op privé basis HaFa- Directie bij Fried Dobbelstein. In 2004 ging Martijn HaFa-Directie studeren aan het Conservatorium Maastricht, waar hij een opleiding genoot bij Jan Cober.
In 2008 startte Martijn een Masteropleiding HaFa-Directie aan het Conservatorium in Maastricht bij Dhr. Jan Cober. Deze studie sloot hij in 2010 succesvol af met een uitvoering met het harmonieorkest ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ uit Luxemburg. In het kader van deze master-opleiding volgde Martijn ook lessen bij Jan van der Roost en Lucas Vis.
Naast de bovenstaande opleiding neemt en nam Martijn nog lessen bij Jan Stulen, Enrico Delamboye en Theo Wolters.

Masterclasses

Martijn doorliep diverse masterclasses, onder andere bij het Royal Northern College of Music uit Manchester o.l.v. James Gourlay, bij het Rundfunk Blasorchester Leipzig en bij de Bläserakademie Sachsen o.l.v. Jan Cober. In 2009 nam hij deel aan een masterclass van het ‘Danube Symphony Orchestra’ te Boedapest. In 2012, 2013 en 2014 nam hij deel aan een masterclass van het ’MÁV Symphony Orchestra’, eveneens te Boedapest. Hierbij won hij in 2014 de tweede prijs.
In april 2015 nam hij deel aan een Masterclass gegeven door Dhr. Cristian Orosanu en zijn 'Kamerata Kronstadt' te Brasov, Roemenië. In 2017 was hij 1 van de 2 Nederlandse afgevaardigden tijdens de 'Life Long Learning' projectweek van het Wereld Muziekconcours.

Ervaring

Gedurende het seizoen 2009-2010 was Martijn muzikaal leider van het Koperensemble van het Conservatorium Maastricht. Tevens was hij gastdirigent bij de ‘Banda de musica de Pontevedra’ in Galicië, Spanje. In 2010, 2011 en 2012 had Martijn de muzikale leiding over het Zomerorkest Nederland. Juni 2015 werd Martijn verwelkomd in het Sloveense plaatsje Ravne waar hij het plaatselijke orkest tijdens groot openlucht spektakel leidde. Einde 2015 was hij gastdirigent bij GSO Mira te Groningen waar ondermeer de 4de symfonie van Johannes Brahms op het programma stond.

In 2018 werd op uitnodiging van de Leidse ‘Hofjesconcerten’ 4 maal de Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart onder zijn leiding vertolkt. Deze uitvoeringen werden door publiek en musici lovend ontvangen.

Zeer regelmatig fungeert hij als gastdirigent en / of repetitor bij diverse orkesten.

Momenteel heeft Martijn een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede. 3 Harmonie-orkesten: De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick. Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest.

Over Ralph van Daal:

Ralph van Daal (geb. 1984) begon zijn hobo-lessen op 9 jarige leeftijd bij de harmonie van het Midden-Limburgse dorpje Linne.

In 2001 begon hij zijn professionele loopbaan met een studie aan het conservatorium van Maastricht bij de docenten Peter Steijvers (Hobo) en Mia Besselink (Klassiek-zang). De hobo-studie sloot hij in 2006 af met onderscheiding.

Hij vervolgde zijn studie bij de wereldberoemde hoboïst Francois Leleux aan de universiteit voor muziek en theater in München. In 2009 sloot hij ook deze studie af met een ‘Solisten-diploma’.

Gedurende en na zijn studies stond hij tijdelijk onder contract bij het ‘WDR Symfonie Orchester’ in Keulen en het Philharmonisch orkest van Duisburg. In 2011 won hij de positie van solo-althobo bij het Philharmonisch orkest van Hamburg, tevens won hij in dat jaar de ‘Eduard Söring-Preis’; een prijs ter ondersteuning van de artistieke ontwikkeling van jonge musici.

Naast zijn vaste baan in het Philharmonisch orkest van Hamburg remplaceert Ralph regelmatig in het Zweeds Radio Orkest, ‘City of Birmingham Symphony’, ‘Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks’, ‘Bayerischer Staatsoper’,’Staatsoper Hannover’, ‘NDR Radiophilharmonie’, ‘NDR Elbphilharmonie Hamburg’ en Radio Symfonie-orkest Hilversum.

Hij speelde onder de directie van topdirigenten als: Michael Tilson Thomas, Semyon Bychkov, Jukka Pekka Saraste, Andris Nelsons, Daniel Harding, Daniele Gatti, Kent Nagano en Ivan Fischer.

Van Daal geeft met grote regelmaat masterclasses in Duitsland, Portugal, Spanje, Zweden, Colombia en Nederland. Als docent is hij verbonden aan het conservatorium van Maastricht en als gast-docent aan het conservatorium van Rotterdam.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ursulakapel Roermond

Voogdijstraat 24

6041 GD Roermond

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen