€ 10

Het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Witte Kerk Heiloo

32 Raadhuisweg

1851 BB Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
De Historische Vereniging Heiloo verzorgt op zondag 14 november een programma op het gebied van Cultuur Historie

Over dit evenement

Het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo

Op uitnodiging van De Culturele Salon verzorgt de Historische Vereniging Heiloo op zondag 14 november een programma op het gebied van Cultuur Historie.

De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, de Muziek- en Dansschool Heiloo en Witte Kerk Heiloo.

Dhr. Jaap de Graaf zal deze presentatie verzorgen. Het betreft een lezing over het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo. Hoe dat zich in duizenden jaren heeft ontwikkeld; daarvan zijn er nog sporen zichtbaar. Bij de voorbereiding van het boek: “Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje”, heeft Jaap de Graaf vastgesteld dat er sinds de 15e eeuw (op een oude kaart zichtbaar) het Baafjespolderdijkje al bestond. Dit dijkje is ook nu nog te zien en verdient het om als Cultuur Historisch element bewaard te blijven. Zo zijn er meer elementen te benoemen.

Jaap de Graaf heeft bij de voorbereiding van zijn boek ook gebruik gemaakt van ooggetuigen. Mensen die het verhaal nog kennen van voor de grote stedelijke uitbreiding aan de westkant van Heiloo. Dat maakt het verhaal levendig maar is tevens belangrijke kennis voor het nageslacht. Tijdens deze middag zullen ook drone beelden worden vertoond. Kortom een boeiende lezing waarbij de aandacht wordt gevestigd op de cultuurhistorie en de betekenis daarvan voor de ontwikkeling van Heiloo. Wie we zijn en hoe onze infrastructuur en onze stedenbouwkundige ontwikkeling door de jaren heen is beïnvloed door stappen die in het verleden zijn gezet.

De titel van deze lezing sluit aan bij de titel van het boek: “Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje”.

Kaarten zijn inclusief consumptie na afloop.

Let op:

Iedereen van 13 jaar en ouder heeft voor een bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit houdt in: een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Deze kun je aan de deur tonen via de CoronaCheck app van de overheid. Vergeet ook je ID-bewijs niet. Je kunt via www.coronacheck.nl ook een papieren toegangsbewijs genereren. Kijk op www.coronacheck.nl voor meer informatie.

Let op:

Mocht er een "pop-up" errormelding getoond worden tijdens het betaalproces, sta dan tijdelijk pop-ups toe in uw browser. Voor Safari (Apple) zie: https://www.technieknederland.nl/algemeen/pop-ups-toestaan-voor-ideal-betaling, Voor Chrome zie: https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Witte Kerk Heiloo

32 Raadhuisweg

1851 BB Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Organisator De Culturele Salon

Organisator van Het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen