€ 7,50

Het Gooisch Fotografiecafé

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cafe Restaurant De Krachtcentrale

Havenstraat 76

1271 AG Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kars Tuinder vertelt zijn verhaal over 25 jaar fotografie, met de nadruk op reisfotografie en de conceptuele fotoserie “Closed Buttons".

Over dit evenement

Op zesjarige leeftijd zei Kars Tuinder altijd al dat hij cameraman of fotograaf zou worden. Fotografie stroomt door zijn bloed en zijn ogen kijken altijd in kaders. Na 3 jaar studeren en een stage in Belfast, had hij zijn eerste publicatie in het fotomagazine Focus en tentoonstellingen in Den Haag en Groningen. Via de documentaire fotografie kwam hij terecht in de bruidsfotografie.

Zijn specialiteit is mensen fotograferen, op wat voor manier dan ook, en daar houd hij nog steeds aan vast. Kars heeft inmiddels de nodige wedding awards gewonnen waaronder 10x de Fearless award.

De laatste jaren pakt hij ook zijn oude hobby weer op, namelijk de sociale documentaire- en kunstfotografie. Hoogtepunten van het jaar 2017 zijn het winnen van de Monovisions Award, beste zwart wit foto van het jaar 2017, en de prestigieuze National Geographic Award, publieksprijs voor de categorie, mens. In 2018 werd Kars finalist bij de Lensculture Exposure Award met zijn kunstproject Closed Buttons. Inmiddels zijn deze foto’s tentoongesteld in Engeland, Frankrijk en Litouwen.

Fotografie is Kars Tuinder grote passie en als hij daardoor mensen een mooie herinnering kan geven, in de vorm van een foto, dan is zijn doel bereikt.

Tijdens deze lezing vertelt Kars zijn verhaal over 25 jaar fotografie, met de nadruk op reisfotografie en de conceptuele fotoserie “Closed Buttons” die langzamerhand (inter)nationale bekendheid begint te krijgen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Cafe Restaurant De Krachtcentrale

Havenstraat 76

1271 AG Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen