Gratis

Het Grote Flevoland Diner

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Stadsboerderij

14 Kemphaanpad

1358 AC Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 31 augustus vindt Het Grote Flevoland Diner plaats bij de Stadsboerderij in Almere. Op dit afsluitende event van de Flevo Campus Summer School serveren de 20 deelnemers de smaak van Flevoland.

Het Grote Flevoland Diner is een eerbetoon aan de voedselsector van Flevoland. Het is een provincie die na WOII gemaakt is voor voedselproductie, onder het ‘motto nooit meer honger’. Inmiddels werkt de derde generatie pioniers op hun boerenbedrijven, gaan de producten van hoge kwaliteit de hele wereld over, is de verwerkende industrie volop aanwezig in de provincie en is het een plek voor vele verschillende innovatieve bedrijven op het gebied van voedsel. Ondertussen beseffen weinig mensen zich wat de invloed is van de dagelijkse arbeid van deze boeren, chefs, verwerkers en andere arbeiders op onze boodschappen. Daarom brengen we op 31 augustus van boer tot burger samen tijdens Het Grote Flevoland Diner.

De 20 deelnemers van de Summer School hebben in een 4-daags programma voorafgaand aan het diner de smaak van Flevoland samengesteld aan de hand van excursies, proeverijen en kookworkshops door de gehele provincie. Met deze gerechten vormen ze een voedselidentiteit voor de jonge provincie, gebaseerd op de tradities die Flevoland rijk is en de optimistische visie van haar inwoners.

Wil je dit niet missen? Meld je dan snel aan voor Het Grote Flevoland Diner

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Stadsboerderij

14 Kemphaanpad

1358 AC Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen