€ 10

Het Grote Stadsbouwmeestergesprek Amsterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zuiderkerk

72 Zuiderkerkhof

1011 WB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In het collegeakkoord staat dat Amsterdam een oude traditie in ere wil herstellen. Er komt weer een stadsbouwmeester. Architectuurcentrum Amsterdam pakt deze discussie op en organiseert op woensdag 27 juni in de Zuiderkerk Het Grote Stadsbouwmeestergesprek, met onder andere Felix Rottenberg en Eric Luiten.

Het is een aansprekende titel en een eervolle positie. Stadsarchitect Ben Merkelbach kreeg in 1957 bij zijn functie Huis Frankendael als ambtswoning aangeboden. Maar wat gaat deze nieuwe stadsbouwmeester eigenlijk doen? En misschien nog wel een belangrijkere vraag: waarom wordt deze functie weer in het leven geroepen? Op welk probleem is dit een antwoord?

Architectuurcentrum Amsterdam pakt dit gesprek op. Het zal niet alleen gaan over de stadsbouwmeester, maar over de verschillende rollen in de stad. Van ontwerper tot integrale commissie, van supervisor tot stadsbouwmeester.

De avond start met de Collegekaart. Voor ons verkiezingsdebat werden de partijprogramma’s verbeeld. Nu brengen drie ontwerpers, Hanneke Kijne (Hosper) , Machiel Spaan (M3H) en Tess Broekmans (Urhan) de belangrijkste punten van het nieuwe collegeakkoord in beeld. Wat zijn de opgaven en de doelstellingen voor de komende vier jaar? In pitches worden de voor- en nadelen van de Stadsbouwmeester geschetst om vervolgens het gesprek te voeren over de rol van de Stadsbouwmeester.

Sprekers zijn o.a:
Felix Rottenberg, voorzitter Amsterdamse Kunstraad
Jeroen de Willigen, stadsbouwmeester van Groningen
Eric Luiten, voorzitter Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Amsterdam

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zuiderkerk

72 Zuiderkerkhof

1011 WB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen