Het Lijflied (5+) - De Nationale Opera

Venster Acties

Het Lijflied (5+) - De Nationale Opera

Een muzikale reis door het lichaam (6+).

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Zonnehuis Zonneplein 30 1033 EK Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Over dit evenement

In Het lijflied ga je mee op avontuur met Ina, die een reis maakt door haar eigen lichaam. Ze luistert naar het potjeslatijn van haar omhooggevallen brein en laat zich opzwepen door haar daverende hartslag. In haar darmen ziet ze hoe een grote drol wordt bereid en samen met haar wittebloedlichaampjes gaat ze de strijd aan met een virus. Als ze na alle spannende belevenissen weer naar buiten gaat, de wereld in, weet ze dat haar lijf een bondgenoot is waarop ze kan vertrouwen.

HET LICHAAM ALS BRON VAN INSPIRATIE

De makers van Het lijflied laten zich inspireren door de verborgen geluiden, processen en verhalen van het menselijk lichaam. Componist Lucas Wiegerink weeft opnamen van lichaamsgeluiden door zijn compositie, waarin verder invloeden uit de jazz, wereldmuziek en het grote operarepertoire te horen zijn. Hij ontwikkelde het plan voor deze zintuiglijke jeugdvoorstelling samen met de Franse muziektheatermaker Alma Terrasse, die het libretto en de regie voor haar rekening neemt.

Cast: Ina Kristina Bitenc en/of Jikke Vandervelde (i.p.v. Laetitia Gerards)

Musici: Nationaal Jeugdorkest

Slagwerk: Helmer Bijl en/of Michiel Mollen

Cello: Floor Bakker en/of Manuel Lorenzo

Klarinet: Eduardo Villarroel

Het Lijflied is een coproductie van Opera Zuid, De Nationale Opera en November Music, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant.

Vanaf € 11,52