€ 29,72 – € 31,80

Het Rondane Kwartet en het Amstel Quartet: Incantatie IV

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

Prinsengracht 756

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Speciaal Jubileum Programma

Het Rondane Kwartet voert het tiende jaar op rij twee avondvullende composities van Simeon ten Holt uit in De Duif in Amsterdam. Het kwartet, gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt, bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Dit jaar zal Incantatie IV op de woensdag uitgevoerd worden samen met het Amstel Quartet (saxofoon), een uniek concert. Canto Ostinato zal op de dinsdag vooraf worden gegaan door twee werken van de Nederlandse componist Joep Franssens.

Incantatie IV (1990) bestaat net als Canto Ostinato uit muzikale secties die herhaald worden. Samen met het Amstel Quartet (saxofoon) speelt het Rondane Kwartet Incantatie IV van Simeon ten Holt. Vier vleugels, vier saxofoons en Incantatie IV, met recht een "close encounter of the 4th kind". Een nog afwisselender, kleurrijker en orkestraal Incantatie IV.

Mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano’s & Vleugels BV.

Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 15 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Simeon ten Holt noemde Robert Lambermont in zijn memoires een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

Prinsengracht 756

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen