€ 29,72 – € 31,80

Het Rondane Kwartet speelt Canto Ostinato en Joep Franssens

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Duif

Prinsengracht 756

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Speciaal Jubileum Programma

Het Rondane Kwartet voert voor het tiende jaar op rij twee avondvullende composities van Simeon ten Holt uit in De Duif in Amsterdam. Het kwartet, gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt, bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Dit jaar zal Incantatie IV op de woensdag uitgevoerd worden samen met het Amstel Quartet (saxofoon), een uniek concert. Canto Ostinato zal op de dinsdag vooraf worden gegaan door twee werken van de Nederlandse componist Joep Franssens.

Joep Franssens & Canto Ostinato
dinsdag 3 april 2018 20.15 uur
Joep Franssens, Entrata voor 4 vleugels (2017), 4 vleugels: Daphne Keune, Anna van Nieukerken, Petra van Oort, Laura Sandee
Joep Franssens, uit Harmony of the Spheres (2001) deel 4 voor 4 saxofoons: Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude, Harry Cherrin

Canto Ostinato, deze fenomenale Ten Holt compositie doet een groot beroep op de creativiteit van de pianisten. Hierdoor is iedere uitvoering van Canto Ostinato steeds opnieuw een avontuur voor zowel het publiek als de pianisten.

Mede mogelijk gemaakt door Evert Snel Piano’s & Vleugels BV.

Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 15 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Simeon ten Holt noemde Robert Lambermont in zijn memoires een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Duif

Prinsengracht 756

1017 LD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen