€ 127,01

'Het verborgen paradijs'

Venster Acties en details

€ 127,01

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Op woensdagmiddag 26 mei gaat Club Groeneveld samen met Arita Baaijens op ontdekkingstocht naar 'Het verborgen Paradijs'.

Over dit evenement

“Wat mij trekt, is ergens naar toe gaan en niet weten hoe het afloopt.” – Arita Baaijens

Landschappen en plaatsen zijn expressief. Ze bevatten kennis, wijsheid en herinneringen en beïnvloeden ons leven op vele manieren. Hoe kunnen we beter luisteren naar een plek? Welke inspiratie kunnen we ontlenen aan andere culturen?

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Op woensdag 26 mei gaan we er letterlijk en figuurlijk op uit onder begeleiding van ontdekkingsreizigster, schrijfster, fotograaf en bioloog Arita Baaijens. We verkennen nieuwe werelden en mogelijkheden in een bekend landschap en stemmen onze zintuigen geleidelijk af op de subtiele en soms minder subtiele manieren waarop natuur en landschap met ons communiceren. Gaandeweg wordt ons lichaam onze beste vriend; een betrouwbaar kompas waarmee je kunt navigeren in een sensorische wereld die altijd aanwezig is, maar vaak over het hoofd wordt gezien. We nemen de tijd om te luisteren naar verhalen en ontdekkingen te doen.

Natuurlijk gaan deze verhalen en ontdekkingen ook over onszelf. In ontdekkingstochten komen namelijk onherroepelijk vragen naar boven als ‘Hoe stap jij als mens in avontuur?’ en ‘Hoe doorbreek je barrières die vaak ingegeven zijn door angst?’

VOOR WIE?

Dit programma is voor (jonge) veelbelovende mensen die in hun organisatie een leidinggevende of kartrekkende rol hebben. Voor eenieder die wil bijdragen aan een duurzame toekomst, die dingen in beweging brengt en begrijpt dat werkelijke beweging bij jezelf begint. Voor eenieder die met een benieuwde blik en een dosis lef zijn buiten- én binnenwereld wil verkennen, die hierin een bron voor menselijk leiderschap herkent en deze bron verder wil ontdekken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: Woensdag 26 mei 2021

Tijd: 13.00 tot 18.00 uur

Locatie: Midden-Nederland

De sessie vindt plaats in een natuurrijke omgeving (dus draag vooral lekker zittende kleding). We zullen met elkaar eerst landen, luisteren naar Arita’s ervaringen en daarna zelf de ervaring aangaan.

AANMELDEN EN KOSTEN

Deelname is mogelijk voor EUR 120. Voor deelname vanuit een vrijwilligersorganisatie/stichting of deelname als particulier is een tegemoetkoming in de kosten bespreekbaar. Neem dan contact op met Marcel Tjepkema, via marcel@clubgroeneveld.nl of +31 6 209 797 36.

OVER ARITA BAAIJENS

Arita Baaijens groeide op in Ede en studeerde biologie in Amsterdam. Na zeven jaar werken gaf ze haar baan als milieubioloog op om een onzeker avontuur in de Egyptische woestijn aan te gaan. Ze kocht kamelen en leerde in de woestijn te overleven. Als enige Westerse vrouw bereisde ze gedurende een periode van vijftien jaar met haar eigen karavaan kamelen de Sahara. De zelfgezochte eenzaamheid veranderde haar kijk op het leven. In het kale landschap van zand en rotsen valt de mens terug op het pure bestaan.

Arita Baaijens ontving internationaal erkenning en prijzen voor haar onderzoek naar de betekenis van landschap. In 2014 werd zij onderscheiden met de internationale Women of Discovery Humanity award en verkoos de Spaanse Geografische Sociëteit haar tot Traveler of the Year 2014. Zij is lid van onder andere de Royal Geographical Society en de Explorers Club, werd geportretteerd in Modern Explorers (2013, Thames and Hudson) en de tentoonstelling Stoere Vrouwen (2018, Margriet/Amsterdam Museum). Over haar reizen publiceerde zij o.a. het bekroonde boek 'Desert Songs'n en bestsellers ‘Een regen van eeuwig vuur’, ‘Woestijnnomaden’ en ‘Zoektocht naar het paradijs, een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië’ (shortlist Jan Wolkersprijs 2016). In september 2018 verscheen ‘Paradijs in de Polder, wat landschap je vertelt’ (Atlas Contact).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen