Gratis

Hier gebeurt het. Opnieuw

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd.

Over dit evenement

Hoe kan een restaurerende instelling zelfstandig ontstaan en beslissende wendingen veroorzaken in de stad.

Door: Stadsherstel Amsterdam

Hoe een restaurerende instelling zelfstandig kan ontstaan, door een beroep te doen op het lokale bedrijfsleven en dat zo’n organisatie beslissende wendingen kan veroorzaken in de stad.

Stadsherstel houdt zich sinds begin jaren ’90 bezig met grotere monumentale gebouwen, waardoor een voorsprong is opgebouwd waar het gaat om verduurzaming. Maar op dat gebied raakt nieuwbouw en stedenbouw nauwelijks aan het bestaande gebouw. Gevaarlijk! Omdat herontwikkeling van deze gebouwen daardoor terzijde kan worden geschoven, te moeilijk. Terwijl bestaande bouw het uitgangspunt van ontwikkeling is en het verhaal vertelt over wie wij zijn. Over hoe dat wel kan, en hoe gebouwen verhalen vertellen, met voorbeelden van buiten Europa, gaan Ruimte en Duurzaamheid, African Architecture matters en Stadsherstel samen in gesprek en met de aanwezigen in de Amstelkerk. In onze leefomgeving speelt erfgoed een cruciale rol, het Planbureau dat daar naar is vernoemd is ook van de partij.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Hier gebeurt het. Opnieuw

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen