€ 12 – € 45

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Feestzaal Oude Vismijn

Rekelingestraat 5

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het Germaanse woord ‘HILD’ is etymologisch verwant aan ‘held’ en betekent ‘dapper, strijdbaar’.

HILD is een benefietevenement op woensdag 20 december 2017 in de Oude Vismijn in Gent, naar aanleiding van het overlijden van onze mama/echtgenote. Na een dappere strijd tegen kanker zagen we haar afglijden in donkere gedachten. De behandeling viel zwaarder dan gedacht, zowel lichamelijk als mentaal. De onzekerheid over de toekomst en de vaststelling dat simpele dingen plots een hels karwei werden, braken haar. Na de zorg thuis was er niet onmiddellijk plaats voor een opname. Op 4 september 2017 besloot ze dat het genoeg was en stapte ze uit ons leven. Ze liet ons achter met veel vragen.

We willen graag helpen vermijden dat andere gezinnen eenzelfde tragedie meemaken en willen mensen bewust maken van deze problematiek. Daarom organiseren we een benefiet in het kader van De Warmste Week van Music for Life. De opbrengst gaat integraal naar het Cédric Hèle instituut (CHi).

Het CHi streeft, samen met zorgverleners, naar een kwaliteitsvolle psychosociale zorg voor alle mensen met kanker en hun naasten. Dit doen ze in de eerste plaats via opleiding aan zorgverleners. Daarnaast bieden ze een online kennisplatform aan waar professionelen wetenschappelijke kennis, inspiratie en informatie kunnen terugvinden en uitwisselen, stimuleren ze wetenschappelijk onderzoek in het vakgebied van de psychosociale oncologie en nemen ze een signaalfunctie op naar de overheid toe.

Eén derde van de mensen die kanker hebben, krijgt in de loop van het ziektetraject last van psychosociale problemen zoals angst, moedeloosheid, relationele problemen, problemen met werkhervatting of met het bespreken van de ziekte en de bijhorende emoties. Goede zorg voor kankerpatiënten is dus meer dan goede somatische zorg.

18u30 Aperitief en diner
19u30 Muziekgroep Ventiel
20u30 UMM
21u30 Zinger
22u30 Marble Sounds
23u30 You Nervous?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Feestzaal Oude Vismijn

Rekelingestraat 5

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen