Hilversum: Data-analyse bijeenkomst I

Venster Acties

Hilversum: Data-analyse bijeenkomst I

Op 4 april organiseren we een data-analyse bijeenkomst in Hilversum, waarbij we naar de data van fijnstofsensoren gaan kijken.

Door Waag

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 4 apr. 2023 19:00 - 20:45 CEST

Locatie

Raadhuis Gemeente Hilversum 1 Dudokpark 1217 JE Hilversum Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur 45 minuten
  • eTicket voor mobiel

Meetbaar Hilversum, een groep enthousiaste bewoners, meet sinds de zomer van 2020 met sensoren van Luftdaten. Zij willen met elkaar inzicht krijgen in de kwaliteit van de Hilversumse lucht. We zullen tijdens deze bijeenkomst gaan kijken naar de inzichten die de data tot nu toe heeft opgeleverd. 

Onder leiding van een data-analist bekijken we de meetresultaten van Meetbaar Hilversum in Hilversum van de afgelopen twee jaar. Daarbij kijken we of we verschillende meetvragen van de groep kunnen beantwoorden op basis van de verzamelde data. Ook zullen we vragen over de data bespreken, zoals: hoe kun je de metingen samen bekijken? En wat betekenen gemiddeldes en uitschieters? Of: hoe kunnen we aan de hand van KNMI data bepalen of het weer van invloed is op de metingen? Er zal ook een gezondheidsexpert aanwezig zijn, die iets kan zeggen over de invloed van de metingen op de gezondheid van mensen. 

Datum: dinsdag 4 april

Tijd: 19:00 - 20:45 uur (inloop vanaf 18:45)

Locatie: Raadhuis Gemeente Hilversum, Dudokpark 1

Programma 

18:45 - 19:00 uur: Inloop & welkom

19:00 – 20:30 uur: Begeleide data-analyse

20:30 – 20:45 uur: DEMO luchtkwaliteit voorspellingen door TNO

20:45 - 21:00 uur: Vragen en afsluiting

Hollandse Luchten

Hollandse Luchten is een project over burgerwetenschap en het meten van de leefomgeving met sensortechnologie. Ons doel is om inwoners een platform te geven om het gesprek aan te gaan met instituties, experts en bedrijven en zo de fysieke leefomgeving te verbeteren. Meer informatie over Hollandse Luchten vind je op de Hollandse Luchten website.

Over de organisator

Georganiseerd door
Waag