HIPSTER/MUSLIM Schilderswijk/Den Haag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Student Hotel

Hoefkade 9

2526 BN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

HIPSTER/MUSLIM is een eigentijdse portretserie van het collectief Get Me, die op een speelse manier stereotypering aan de kaak stelt. Met de identieke baard als gezamenlijk vertrekpunt, brengt het twee ogenschijnlijke contrasterende ‘subgroepen’ in een wijk samen.
Donderdag 17 januari presenteren Get Me en Gemeentemuseum Den Haag de resultaten van het project.

HIPSTER/MUSLIM Schilderswijk / Den Haag biedt podium aan zes jongens uit de buurt. Samen vormen zij drie duo’s die met elkaar in gesprek gaan over identiteit, stigma’s, en sociale cohesie. Behalve de baard hebben zij ook hun thuishaven gemeen: de Schilderswijk. De wijk in Den Haag waar zoveel over te doen is in de media, maar waar zij allen sterk verbonden mee zijn en met plezier wonen.

In diepte-interviews geven zij elkaar het woord over de beelden die dagelijks over hen worden gecommuniceerd, de waarden die zij wel of niet belangrijk vinden, en hoe zij hun identiteit vormen in een tijd waarin er alleen nog maar in containerbegrippen over hen wordt gesproken. Die interviews krijgen een plek in de publicatie die op 17 januari om 19:30 uur in The Student Hotel wordt gepresenteerd tijdens een debat waarin ook de zes jongeren met elkaar in gesprek gaan over het project. Ook jonge mannen uit eerdere edities van HIPSTER/ MUSLIM in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel zijn daarbij aanwezig.

Programma
19.00 uur — inloop
19.30 uur — voorwoord Shirin Mirachor
20.15 uur — start debat, geleid door Umar Mirza
22.00 uur — einde

Tickets
Wil je hierbij aanwezig zijn? Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de toegang is gratis, dus wacht niet te lang en reserveer een ticket. Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.

Datum en tijd

Locatie

The Student Hotel

Hoefkade 9

2526 BN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen