Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Hoe genderneutraal ben jij?

Mensen met een Missie

Donderdag 25 oktober 2018 van 19:00 tot 22:00 (CEST)

Hoe genderneutraal ben jij?

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten Aantal
Standaardticket Beëindigd € 10,00 € 1,39
Supporter Beëindigd € 8,00 € 1,31
Super Supporter Beëindigd € 5,00 € 1,19
Ambassadeur Beëindigd Gratis € 0,00
Onder <23 Beëindigd € 5,00 € 1,19

Deel Hoe genderneutraal ben jij?

Evenementdetails

Een experiment over mannelijkheid en vrouwelijkheid

In Nederland zijn we heel ruimdenkend. Zeker op het gebied van gender. Geen ouderwetse ideeën over traditionele rollenpatronen. Natuurlijk is het woord 'papa-dag' belachelijk. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig en daar leven we naar en zo denken we.

Maar is dat eigenlijk wel zo?

In een klein ‘experiment’ gaan we vanavond testen in hoeverre gendervooroordelen zijn ingebakken in onze wereld.

De achterliggende gedachten van deze avond is een inkijkje geven in hoe bepaalde stereotypes zijn verankerd in ons systeem en hoe we hiermee om zouden kunnen gaan.

In grote delen van de wereld zorgt ‘machismo’, overdreven mannelijkheid, namelijk nog voor veel problemen. Onder andere in Bolivia zorgt dit machismo ervoor dat vrouwen onderdrukt worden en dat er van gendergelijkheid nog lang geen sprake is. Mensen met een Missie verzorgt onder andere in Bolivia workshops om mannen te laten inzien wat machismo is, hoe dit hun gedrag beïnvloed en hoe vrouwen hier het slachtoffer van worden. Het experiment wat deze avond uitgevoerd wordt, is een afgeleide van de workshops die in verschillende delen van Bolivia en Colombia gegeven worden door lokale mensen met een missie.

Daarnaast zijn er een zestal reporters aanwezig deze avond, die met eigen ogen hebben gezien hoe wij werken aan gendergelijkheid in Bolivia. We horen wat hun ervaringen zijn en wat de impact is van onze projecten.

Heb je vragen over Hoe genderneutraal ben jij?? Neem contact op met Mensen met een Missie

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Amsterdam
Nederland

Donderdag 25 oktober 2018 van 19:00 tot 22:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Mensen met een Missie

Mensen met een Missie werkt op vergeten plekken van de wereld geduldig aan verandering. Verandering voor mensen in kwetsbare omstandigheden, die niet gehoord en gezien worden. Mensen met een Missie bouwt aan relaties tussen mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zodat uitsluiting geen kans krijgt.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.