€ 15

Hoe onderzoek je beeld? (door Hans Aarsman)

Venster Acties en details

€ 15

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Op onderzoek naar het verhaal achter een beeld | door Hans Aarsman (auteur en fotograaf) | Presentatie: Sosha Duysker

Over dit evenement

HOE ONDERZOEK JE BEELD?

Beelden zijn niet meer weg te denken uit de klas, het brengt de lesstof voor veel jongeren tot leven. Maar welke beelden kies je als start van je les, en hoe bespreek je die beelden dan?

Laat je verrassen door een inspirerend programma van Hans Aarsman op 20 januari om 15.30 en warm jezelf alvast op voor ons seminar BeeldBekwaam in het Onderwijs, dat op 16 juni 2021 gepland staat.

Wil je de leraren van morgen kritischer naar beelden laten kijken, scherper beelden laten selecteren, innoverend lesmateriaal laten ontwikkelen of inspireren om zelf actief beelden te maken? Of je nu studenten opleidt tot leraar Nederlands, Engels, Frans, Geschiedenis, Wiskunde, Kunst - óf leraar in het primair onderwijs: dit webinar is voor álle lerarenopleiders interessant.

Op onderzoek naar het verhaal achter een beeld

Hans Aarsman is onder andere bekend van zijn wekelijkse rubriek “De Aarsman Collectie” in de Volkskrant waarin hij persfoto’s onder de loep neemt als een detective. Tijdens dit webinar laat hij fotoanalyses én bewegende beelden de revue passeren. Hij vraagt zich af of het analyseren van foto’s, reportages en film een mooie ingang kan zijn om leerlingen kritisiche denkvaardigheden bij te brengen, en gaat daar graag over in gesprek met de lerarenopleider: hoe kunnen de leraren van morgen (bewegende) beelden leren onderzoeken met hun leerlingen?

Presentatie: Sosha Duysker

Als presentator van Het Klokhuis, De Buitendienst en de serie Wat kijk je nou? weet zij als geen ander beelden te ontleden en vragen van de kijkers door te vertalen.

Praktische informatie

Kaarten

Bestel op deze pagina je online toegangsbewijs voor €15,- (inclusief btw). Ben je een lerarenopleider bij een van onze partners? Dan kun je met korting* een ticket bestellen.

Organisatie Netwerk Filmeducatie

Het webinar Hoe onderzoek je beeld? is een initiatief van het Netwerk Filmeducatie en de Filmhubs. Filmhubs zijn de regionale loketten van het Netwerk Fimeducatie. Het netwerk wordt gecoördineerd door Eye Filmmuseum. Ruim 200 programmamakers, docenten, leerkrachten, producenten, makers, distributeurs, theaters, festivals, onderwijsinstellingen en koepelorganisaties zetten zich in om de kwaliteit van filmeducatie te verbeteren en meer kinderen en jongeren in Nederland kennis te laten maken met filmeducatie in het onderwijs.

Partners

Breitner Academie (AHK), Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam

*Het Netwerk Filmeducatie werkt samen met verschillende lerarenopleidingen. Ben je werkzaam bij een van onze partners? Dan ontvang je via hen een kortingscode. Geen code ontvangen? Mail ons!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen