Hofjesconcert: Trio Dos Ancioes met Femke Smit

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Helaas is het concert volledig volgeboekt. U kunt zich nog aanmelden voor de wachtlijst, waarna u bericht krijgt als er een plaatsje vrij komt. We hopen u weer tegen te komen op een volgend concert!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Platanenhof

Lauriergracht 99-103

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Helaas is het concert volledig volgeboekt. U kunt zich nog aanmelden voor de wachtlijst, waarna u bericht krijgt als er een plaatsje vrij komt. We hopen u weer tegen te komen op een volgend concert!
Beschrijving van het evenement
Live Hofjesconcert vanuit het Platanenhof in de Amsterdamse Jordaan, door Trio Dos Ancioes!

Over dit evenement

Trio dos Anciões werd opgericht in februari 2020 door Floris van Elderen, geïnspireerd door de muzikale stuwkracht van de Braziliaanse Samba-Jazz Trio’s uit de jaren ’60. Trio Dos Anciões streeft ernaar de rauwe energie en dynamiek van weleer te behouden om daarnaast een hedendaags geluid neer te zetten. In zijn arrangementen maakt Floris gebruik van ritmische elementen als vehikel voor improvisaties. Deze zijn afkomstig uit Samba, maar ook uit andere Afro-Braziliaanse tradities, zoals Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá. Dit concert zal een ode zijn aan het Milton Banana Trio en het Zimbo Trio: de grootste inspiraties voor Floris om de omvangrijke Brazili- aanse muzikale traditie tot in de kern uit te zoeken.

Femke Smit is Nederlands, maar ze zingt Braziliaanse muziek alsof ze er geboren is. Misschien was het een vorig leven, misschien is het puur toeval, maar als ze Braziliaanse muziek zingt voelt ze zich thuis. Femke heeft Jazz vocals gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar studie ging Femke 3 maanden naar Brazilië om zich onder te dompelen in de Braziliaans cultuur. Daar ging ze bijna elke avond naar Roda de samba en werd ze verliefd op de Samba.


		Afbeelding van Hofjesconcert: Trio Dos Ancioes met Femke Smit

Datum en tijd

Locatie

Platanenhof

Lauriergracht 99-103

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael

Organisator van Hofjesconcert: Trio Dos Ancioes met Femke Smit

De Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael geeft buurtgenoten van alle leeftijden en achtergronden de kans om op een laagdrempelige manier met kunst en cultuur in aanraking te komen. Dit doet de Stichting in de zomer door het organiseren van tweewekelijkse muzikale /culturele activiteiten, buiten op historische locaties in de wijken Jordaan en Gouden Reael in Amsterdam, onder de noemer “Hofjes- en Pleinconcerten”. In het najaar vinden concerten maandelijks plaats op een goed bereikbare binnenlocatie.

De Stichting is voortgekomen uit een werkgroep van enthousiaste vrijwilligers die ieder jaar het programma organiseren. Om een zo breed mogelijk publiek te laten samenkomen, is dat programma gevarieerd. Diverse soorten muziek passeren de revue: klassiek, jazz, troubadourmuziek, latin maar ook Nederlandstalig, Perzische volksmuziek of rap worden niet geschuwd. De concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om 15 uur en duren circa één uur zonder pauze. In totaal zijn er dit jaar in de zomerperiode tot begin september acht concerten. In verband met de geldende coronamaatregelen zijn er beperkt plaatsen beschikbaar, op 1,5 meter afstand.

De locaties zijn rolstoeltoegankelijk, er is geen WC of horeca aanwezig.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen