Gratis

Holland Festival: Le jeune noir à l'epée (Concert)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ

1 Piet Heinkade

1019 BR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een jongen uit de banlieue verlaat de gevangenis en doet zijn verhaal. Over zijn strijd om te ontsnappen aan het straatleven en de haat. Over het politiegeweld en het leven in voorsteden met goedkope huurwoningen. De Franse schrijver en rapper Abd Al Malik liet zich voor dit verhaal inspireren door de poëzie van Charles Baudelaire en het denken van de Martinikaanse filosoof Édouard Glissant over diversiteit en globalisering.

Na het succesvolle L’art et la révolte, op teksten van Albert Camus, vroeg het Parijse Musée d’Orsay hem voor een theatraal concert bij een expositie over het zwarte model in de kunstgeschiedenis. Dat leidde tot een ‘ritmische rebellie’ over identiteit in tijden van globalisering – voorgedragen, gerapt, geslamd en gezongen op zwarte muziek, witte muziek, en alles daar tussenin. De titel van de voorstelling verwijst naar een negentiende-eeuws schilderij uit de Orsay-collectie: ‘Jonge zwarte met zwaard’.

Met dit ticket bestel je een kaartje voor het concert van Abd Al Malik in het Muziekgebouw aan 't IJ, hiermee heb je (nog) geen kaartje voor de film op 26 mei 2019 in het Ketelhuis.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ

1 Piet Heinkade

1019 BR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen