€ 22,50

Hommage aan musicus-componist Edgar Rudolf Roemer Palm (Curaçao, 1905-1998)

Venster Acties en details

€ 22,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Concert van de Curaçaose pianisten, Rudsel Cameron, Alexander Kraft van Ermel en Harold Martina Martinez jr. en het trio Nos Otrobanda.

Over dit evenement

In 1962, tijdens de feestelijke opening van een wereldtoernooi voor schakers op Curaçao, speelde Edgar Palm piano. ‘Uw muziek maakt me volkomen rustig’ zei een lange magere jongeman na afloop. De jongeman die Palm met zijn pianospel complimenteerde was de wereldberoemde schaker Bobby Fischer.

Edgar Palm, telg uit de muzikale Palm dynastie, heeft zich gedurende zijn hele leven ingespannen om het muzikale erfgoed van Curaçao te behouden en hier een grotere bekendheid aan te geven. In 1950 vormde hij het ensemble Edgar Palm en Trio. Van hem en zijn trio verschenen maar liefst zevenendertig 78-toerenplaten, 6 Lp’s en een tweetal cd’s met klassieke Antilliaanse salonmuziek. Als componist heeft Edgar Palm een groot aantal prachtige walsen en mazurka’s, sensuele danza’s en pittige tumba’s geschreven. Hij componeerde daarnaast ook de muziek voor een viertal balletuitvoeringen.

Aanleiding voor de hommage is de uitgifte door de Palm Music Foundation van alle bewaard gebleven partituren van composities van de Curaçaose musicus en componist Edgar Palm. De bijeenkomst in de Amstelkerk in Amsterdam is een herhaling van een eerdere bijzonder succesvolle uitvoering in de Paleiskerk in Den Haag die plaatsvond op 11 januari 2020. Dit concert zou plaatshebben op 15 maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar het najaar van 2020.

Tijdens de hommage zullen drie bijzonder talentvolle Curaçaose pianisten, Rudsel Cameron, Alexander Kraft van Ermel en Harold Martina Martinez jr. composities spelen van Edgar Palm. Ook zal het trio Nos Otrobanda, bestaande uit Michiel Braam (piano), André Groen (percussie) en Aty de Windt (bas) een aantal composities uitvoeren van leden van de muzikale Palm dynastie. Joop Halman zal een toelichting geven op het leven en werk van Edgar Palm.

ORGANISATIE: PALM MUSIC FOUNDATION

Inloop vanaf 15:00 u

Uiteraard houden wij ons aan alle voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers. Wij vragen u de 1,5 meter maatregel na te leven en bij verkoudheidsklachten thuis te blijven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Hommage aan musicus-componist Edgar Rudolf Roemer Palm (Curaçao, 1905-1998)

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen