Gratis

Hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs – handvatten voor ouders

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wat kun je als ouder doen wanneer jouw (hoog)begaafde kind vast lijkt te lopen in het voortgezet onderwijs?

8 à 10% van de schoolgaande kinderen valt onder de noemer begaafd of hoogbegaafd. Scholen zouden vanuit hun opdracht om passend onderwijs te verzorgen, deze groep voldoende moeten bedienen vanuit het reguliere onderwijs. Ondanks dat we de laatste jaren meer aandacht zien voor de begaafde leerling, heeft het nog niet altijd geleid tot een zichtbare verbetering. We zien dan ook met enige regelmaat dat ouders met de handen in het haar zitten als het gaat om de juiste scholing van hun kind.

Het grootste deel van de (hoog)begaafden doorloopt het reguliere schooltraject zonder al te grote problemen, maar doen dit vaak wel zonder dat ze daadwerkelijk zijn uitgedaagd. Daarnaast zien we ook een flinke groep (hoog) begaafden gedemotiveerd raken, onderpresteren en in de ernstigste gevallen het onderwijs vroegtijdig verlaten.

Alhoewel het onderwijs de laatste decennia hard gewerkt heeft aan verbetering van het onderwijs aan zorgleerlingen en leerlingen met leerproblematieken, moet je als hoogbegaafde leerling vooral nog niet te veel verwachten. Terwijl, zo blijkt uit onderzoek, deze groep precies dezelfde hoeveelheid aandacht en begeleiding behoeft, zij het op andere gebieden.

In anderhalf uur neemt Zanne de Visser je graag mee in de wereld van de hoogbegaafde vo-leerling, waarin ze handvatten en tips aanreikt aan ouders op het gebied van samenwerking met school - de do’s en de dont’s - maar ook zal insteken op de leerkenmerken van (hoog)begaafde leerlingen; waar zij behoeften aan hebben en wat je als ouder hierin kunt betekenen.

Zanne de Visser is coach ent alentbegeleider voor (hoog)begaafde tieners en jongvolwassenen bij Pertalent Coaching.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen