Hoogvlieger door Harry Piekema

Venster Acties

Hoogvlieger door Harry Piekema

Prachtig, actueel verhaal aan de hand van de Griekse mythe Icarus!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Nieuw Waldeck 141 Rossinilaan 2551 MR Den Haag Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Harry Piekema neemt u met Hoogvlieger en het verhaal van Icarus en zijn vader mee langs de rijke Griekse mythologie naar de actualiteit.

Onder alle verhalen ligt een ander verhaal verborgen: het bronverhaal. Icarus is niet alleen het verhaal over een jongen die hoger wil vliegen dan hij kan, maar ook dat van zijn vader Daedalus. En ook dat verhaal vindt zijn oorsprong in weer andere mythen. Zo ontstaat een boeiend patroon dat verteld moet worden!

Icarus wil alles kunnen. Daedalus kan alles, maar raakt gevangen in zijn eigen bouwwerk. Beide verhalen zijn tijdloos en bijna een-op-een te vertalen naar de dromen en verwachtingen van de (jong)volwassenen nu.

Hoogvlieger is een theatrale vertelling met een vaste structuur en opbouw, maar zonder vaste tekst. Elke avond is weer anders! Want net als in het echte leven bemoeit iedereen zich met dit verhaal…

Het is een persoonlijke voorstelling geworden die raakt aan de gebeurtenissen van alledag waar wij nu mee te maken hebben.

Harry Piekema is een bekend acteur, presentator en regisseur. Veel van de producties waar hij aan meewerkte waren gericht op kinderen, al zullen velen hem herkennen als supermarktmanager. Als begenadigd verteller heeft hij ook zeker volwassenen veel te melden!

Gratis