€ 40

Hooikoorts natuurlijk te lijf

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kruidenatelier de Aardvrouw

6 Gewande

5236 BG 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hooikoorts is een allergische reactie. Bij hooikoorts komt stuifmeel van grassen, bomen en andere planten in contact met de slijmvliezen van neus en ogen. Aan de oppervlakte van de slijmvliezen liggen mestcellen. Dit zijn cellen van het afweer systeem die het stuifmeel herkennen met een soort antenne. Als de mestcel de stuifmeel herkent als een schadelijke stof, laat de mestcel stoffen vrij (o.a. Histamine). Deze stoffen veroorzaken de allergische reacties.
De meeste mensen hebben last van: niezen, een jeukende en/of verstopte neus, tranende en/of brandende rode ogen en jeukende en/of pijnlijke oren en keel. Er zijn ook mensen waarbij astma ontstaat of deze verergert. Je kunt ook last hebben van vermoeidheid, concentratieproblemen, een koortsachtig gevoel en slaapproblemen. Al met al, geen pretje.

Sommige mensen kunnen er echt niet omheen en zullen elk seizoen klachten ervaren. Maar heel eerlijk... van de adviezen die je krijgt wordt echt niemand blij; “Blijf zoveel mogelijk binnen en houdt ramen en deuren gesloten…”
Nou, laten we dat gaan doen van februari tot september???

Om over de medicatie maar te zwijgen; Antihistamine waar je slaperig van wordt tot ontstekingsremmende neusspray waar je neusbloedingen van kunt krijgen.
Uh, nee dankubeleefd.
Maar wat dan wel?
Ik heb mijn tips voor jou op een rijtje gezet en deel ze graag met je.

Datum: Woensdag 12 februari van 20:00 tot +/- 22:00uur

Prijs: €40,- pp

Maximaal aantal deelnemers: 20
Incl. koffie en thee

Je gaat naar huis met een reader vol tips, een zakje kruidenthee (t.w.v. €4,50), een potje pollen (t.w.v. €10,-) van de lokale imker en perilla olie capsules (t.w.v. €25,45). Na deze lezing heb je genoeg kennis om hooikoortsklachten op een natuurlijke manier te verminderen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kruidenatelier de Aardvrouw

6 Gewande

5236 BG 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen